Ηλεία

Αμαλιάδα: «Ζήτω που… καήκαμε»

Ακούστε το άρθρο

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ –  «ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ» ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ..

 

Δυστυχώς, καμία ανταπόκριση δεν υπάρχει στις συνεχείς εκκλήσεις από την πλευρά του δήμου Ήλιδας προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για τον καθαρισμό τους, σε μια περίοδο που η θερμοκρασία ανεβαίνει και από αύριο μπαίνουμε πλέον και με την «βούλα» στην καλοκαιρινή περίοδο.

Δεκάδες τα ακαθάριστα οικόπεδα στις γειτονιές της Αμαλιάδας, αλλά και σε αρκετά κεντρικά σημεία, εγκυμονούν κινδύνους μόλυνσης και εμφάνισης φιδιών και τρωκτικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία. Παράλληλα, ελλοχεύουν καθημερινά κίνδυνοι πυρκαγιάς, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις κατοικίες που στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκονται κοντά, ακόμα και… παραπλεύρως!

Όπως δήλωσε χθες στην εφ. «Πατρίς της Κυριακής» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τον ίδιο και τους υπαλλήλους του Τομέα Καθαριότητας & Πρασίνου να ειδοποιούν επανειλημμένως προφορικά και εγγράφως τους ιδιοκτήτες των ακαθάριστων οικοπέδων, αλλά ανταπόκριση να μην υπάρχει…

«Έχουμε κάνει επανειλημμένως εκκλήσεις να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ανταπόκριση. Λίγοι, πολύ λίγοι είναι αυτοί που καθάρισαν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και δεν θα το αφήσουμε να συνεχιστεί.

Θα επιβάλλονται πλέον τα πρόστιμα που προβλέπει ο σχετικός νόμος. Στις περιπτώσεις λοιπόν που δεν θα τα καθαρίσει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης, θα τα καθαρίσει ο δήμος και η οφειλή  θα σταλεί στο Ταμείο όπως προβλέπεται, συν τα πρόστιμα», επεσήμανε.

Κλαριά και… μπάζα

Ένα άλλο χρόνιο φαινόμενο… παντός καιρού και εποχής είναι η εναπόθεση κλαριών, μπάζων και άχρηστων αντικειμένων σε διάφορα σημεία στις γειτονιές και συνήθως δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, κάτι που απαγορεύεται να γίνεται, εάν δεν έχει υπάρξει προηγουμένως συνεννόηση με τον Τομέα Καθαριότητας του δήμου, ώστε να γίνει προγραμματισμός για την περισυλλογή τους.

«Επανειλημμένως έχουμε κάνει έκκληση και για τα κλαριά και τα ογκώδη αντικείμενα και για τα μπάζα,  να μην τα αφήνουν οπουδήποτε ή δίπλα σε κάδους απορριμμάτων. Αυτό απαγορεύεται. Και σε αυτό το «κομμάτι» δυστυχώς οι περισσότεροι δεν συνεργάζονται με την υπηρεσία καθαριότητας.

Όταν θα μαζεύουν κλαριά και αντικείμενα, πρέπει να έρχονται σε συνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας ώστε όχημα της υπηρεσίας να περνάει και να τα παίρνει. Δεν μπορεί αυτό να συμβαίνει ανεξέλεγκτα. Και για αυτό το φαινόμενο, πλέον ξεκινά η επιβολή προστίμων…», τονίζει ο κ. Χριστοφόρου.

Όλη η επικαιρότητα