Ηλεία

Αμαλιάδα: Ζωντάνεψε η παράδοση!

Ακούστε το άρθρο

Στην ετησία παράσταση
των χορευτικών δήμου Ήλιδας…

Με χρώματα και μουσικές από όλες τις γωνιές της Ελλάδας πλημμύρισε ο Πολυχώρος Πολιτισμού του δήμου Ήλιδας, σε μία ξεχωριστή βραδιά που διοργάνωσε το Τμήμα Παραδοσιακού χορού του δήμου Ήλιδας.

Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση του Τμήματος, η οποία φέτος άφησε την πλατεία της Κουρούτας και την Σκακιέρα στην πλατεία Λαζαράκη, που φιλοξενούνταν τα τελευταία χρόνια, και μεταφέρθηκε στο αμφιθέατρο του Πολυχώρου.

Εκεί, οι μικροί και οι μεγάλοι χορευτές των τμημάτων ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Οι ήχοι γέμισαν το χώρο και η παράδοση ζωντάνεψε μέσα από τις φιγούρες και το ρυθμό που έδωσαν οι χορευτές. Την αρχή έκαναν τα παιδιά τμήματα και ακολούθησαν οι ενήλικες σε μία βραδιά που αποζημίωσε στο έπακρο το κοινό.

Εκτός από τα βήματα και τις φιγούρες, οι χορευτές εντυπωσίασαν και με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και όλοι μαζί, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους που καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς τους δίδαξαν με υπομονή και μεράκι και μετέφεραν τις γνώσεις τους, έφτασαν σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Το χειροκρότημα ήταν θερμό από το κοινό και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη σεζόν.

Όλη η επικαιρότητα