Οικονομία

Amazon: Ενισχύει το ελληνικό γραφείο και ψάχνει κόσμο

Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικά δραστήρια είναι στη χώρα μας η Amazon Web Services, ο «βραχίονας» των τεχνολογικών υποδομών της γνωστής πολυεθνικής.

Όπως εξηγούσε χθες Πέμπτη 8/7 στο συνέδριο του Economist ο Γενικός Διευθυντής Ευρώπης στο κομμάτι του Δημόσιου Τομέα, κ. Κάμερον Μπρουκς η AWS έχει εμπλακεί σε μία σειρά από σημαντικά πρότζεκτς που προωθήθηκαν εν μέσω της πανδημίας στη χώρα μας ενώ η ραγδαία αύξηση του πελατολογίου της ήταν και το κίνητρο για την έναρξη λειτουργίας γραφείου στην Αθήνα στις αρχές της χρονιάς.

Αναφέρθηκε ακόμα στην υποστήριξη δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων στη χώρα και στον υποστηρικτικό ρόλο στην κοινότητα των startups. Ο κ. Μπρουκς μίλησε για τις προοπτικές που καλλιεργούν τα εκατοντάδες project της ψηφιακής ‘βίβλου’, μιλώντας με παραδείγματα για το πώς σημειώνεται στην πράξη τεχνολογική επιτάχυνση. Αναφέρθηκε ενδεικτικά στη συνεργασία με την PwC για την πλατφόρμα ραντεβού για εμβολιασμό, έργο που υλοποιήθηκε σε 10 ημέρες, με σκορ 120.000 ραντεβού καθημερινά αλλά και στο σύστημα ιχνηλασιμότητας πιθανών θετικών κρουσμάτων στις πύλες εισόδου της χώρας, που τέθηκε σε εφαρμογή πριν το καλοκαίρι του 2020.

Amazon: Ποιες είναι οι θέσεις εργασίας που ανοίγουν

Η εταιρεία αναζητά εξειδικευμένο προσωπικό για πέντε νέες θέσεις εργασίας που «άνοιξε» τα τελευταία 24ωρα για το γραφείο των Αθηνών.

Συγκεκριμένα ζητά: Territory Growth Manager, που ουσιαστικά θα έχει την ευθύνη ανάπτυξης του πελατολογίου στην ελληνική αγορά, Business Intelligence Engineer, Supply Chain, και Engineering Project Manager Amazon Robotics. Επίσης αναζητά Data Engineer και Software Development Engineer που θα έχουν ως βάση το Λουξεμβούργο αλλά θα εργάζονται για το ελληνικό γραφείο.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα