Κόσμος

Αμερικανός ξεκίνησε από την Αλάσκα και κατέληξε κατά λάθος στη Ρωσία

Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός Τζόν Μάρτιν, που συνελήφθη στην περιοχή της Τσουκότκα, είχε χάσει τον προσανατολισμό του εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αποφάσισε να βγει στην ανοιχτή θάλασσα και εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν αλλά και λόγω του ότι δεν διέθετε όργανα ναυσιπλοΐας, πέρασε μερικές μέρες στην θάλασσα με αποτέλεσμα να βρεθεί σε ρωσικό έδαφος», δήλωσε η Ζαχάροβα εξηγώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την εμφάνιση του Αμερικανού στα βόρεια παράλια της Ρωσίας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι τοπικές αρχές στην Τσουκότκα παρείχαν στο Μάρτιν τις πρώτες βοήθειες ενώ οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάσταση του είναι ικανοποιητική. Ο Μάρτιν, όπως έγινε γνωστό, διαμένει στην πολιτεία της Αλάσκας και συγκεκριμένα στο Άνκορατζ. Από εκεί ξεκίνησε και η περιπέτεια του. Ταξιδεύοντας με το μονοθέσιο σκάφος του στον ποταμό Γιούκον, αποφάσισε κάποια στιγμή να βγει στην ανοιχτή θάλασσα, αλλά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών έχασε τον προσανατολισμό του, άρχισε να παρασύρεται από τα ρεύματα με αποτέλεσμα να μείνει μερικές μέρες στην θάλασσα, μέχρι που έφθασε στα παράλια της ρωσικής πόλης Τσουκότκα.

ΠΗΓΗ: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα