Ηλεία

Άμεσα εξιχνιάστηκε η άγρια ληστεία 88χρονης στα Λεχαινά

syllipsi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η αντίδραση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας ως προς την άγρια ληστεία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Λεχαινά με θύμα μία 88χρονη.

Εντός των ορίων του αυτοφώρου οι αστυνομικοί όχι μόνο κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, αλλά προχώρησαν και στη σύλληψη τριών Αλβανών, δύο εκ των οποίων είναι δράστες της ληστείας και ο τρίτος κλεπταποδόχος, ενώ αναζητείται ένας ακόμη Αλβανός ως δράστης της ληστείας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας επέδειξαν όπως πάντα υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενώ η ηλικία της παθούσης και ο τρόπος που την λήστεψαν έκανε τους αστυνομικούς να θέσουν ως επιτακτική ανάγκη την ανεύρεση των δραστών.


Άγρια επίθεση

Η 88χρονη που διαμένει στο κέντρο της πόλης των Λεχαινών δίπλα στο Δημαρχείο δεν βρέθηκε απλώς αντιμέτωπη με τους ληστές, αλλά υπέστη και τη βαναυσότητά τους. Οι τρεις δράστες, οι οποίοι γνώριζαν ότι η γερόντισσα διαμένει μόνη της, παραβίασαν το αλουμινένιο παράθυρο του μπάνιου της κατοικίας της 88χρονης, μπήκαν στο σπίτι και αφού χτύπησαν άγρια την ηλικιωμένη προχώρησαν στην αφαίρεση κοσμημάτων, μίας τηλεόρασης και τιμαλφών, ενώ δεν δίστασαν να περάσουν στην κουζίνα του σπιτιού, όπου και κατανάλωσαν τρόφιμα και ποτά.

Οι δράστες δεν φορούσαν κουκούλες, ωστόσο αυτό διόλου τους εμπόδισε να ξυλοκοπήσουν αλύπητα την ηλικιωμένη, η οποία μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Ομολόγησαν

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή κίνησαν γη και ουρανό και χθες το πρωί προχώρησαν στη σύλληψη δύο Αλβανών ηλικίας 27 και 37 ετών, ως δράστες της ληστείας, οι οποίοι διαμένουν στα Λεχαινά και ομολόγησαν ότι διέπραξαν τη ληστεία. Παράλληλα, αναζητείται ένας ακόμη 35χρονος Αλβανός, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη ληστεία. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη σύλληψη ενός 41χρονου Αλβανού που διαμένει στη Μυρσίνη, με την κατηγορία του κλεπταποδόχου, καθώς οι δράστες της ληστείας είχαν πουλήσει σε αυτόν τη λεία τους. Πράγματι τα κλαπέντα βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στην γερόντισσα.

Και οι τρεις δράστες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας. 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

 

Όλη η επικαιρότητα