Ηλεία

Άμεσα σε λειτουργία το Διοικητήριο Αμαλιάδας!

Ακούστε το άρθρο

Στην άμεση μεταφορά αρχικά κάποιων υπηρεσιών του δήμου, στο Διοικητήριο – Συνεδριακό Κέντρο, που βρίσκεται στην περιοχή της Σοχιάς στην Αμαλιάδα, αναμένεται να «προχωρήσει» στο άμεσο μέλλον ο δήμο Ήλιδας, όπως γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Ο κ. Λυμπέρης πραγματοποίησε αυτοψία στο κτιριακό συγκρότημα και είχε συνεργασία με τον εργολάβο, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Θανάση Φουντά και Μάκη Μπούρα και τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Στέφανο Ρουμελιώτη.

Έργο που τα προηγούμενα χρόνια απαξιώθηκε το χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ήλιδας, τονίζοντας ότι πλέον γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες και παρεμβάσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μεταφερθούν και να ξεκινήσουν την λειτουργία τους στο χώρο κάποιες υπηρεσίες του δήμου.

«Ήρθε η ώρα να δούμε ποιες υπηρεσίες μπορούν να καλύψουν τους χώρους, σε ένα μέρος του συνολικού κτιρίου. Προχωράμε για να καταθέσουμε τα τεχνικά δελτία για να ολοκληρώσουμε το συγκρότημα των διοικητικών υπηρεσιών, ώστε οι υπηρεσίες να αποκτήσουν έναν χώρο με υποδομή, που θα τις διευκολύνει στη δουλειά τους.

Μέχρι τότε όμως, αυτό πρέπει να λειτουργήσει. Δεν μπορεί να παραμένει έτσι για 1 – 2 χρόνια που μπορεί να κρατήσει η διαδικασία και εξετάζουμε το ενδεχόμενο του ποιες υπηρεσίες θα φέρουμε εδώ, συμβάλλοντας και στην οικονομία για όπου πληρώνουμε ενοίκια και την οικονομία του χώρου στο δημαρχείο και κυρίως στην λειτουργικότητα αυτού του χώρου, ώστε να είναι χρήσιμο», επεσήμανε.

Το κτιριακό συγκρότημα διαθέτει χώρους στο ισόγειο και στους δύο ορόφους. Στο ισόγειο υπάρχει  συνεδριακός χώρος χωρητικότητας 250 περίπου ατόμων, το οποίο είναι έτοιμο, ενώ στους ορόφους υπάρχουν χώροι για γραφεία. Υπάρχουν επίσης και οι βοηθητικοί χώροι και υποδομές για την δημιουργία κυλικείου, ενώ προβλέπετε η κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης, χωρητικότητας περίπου 80 οχημάτων.

 Αισιόδοξος φάνηκε κατά την χθεσινή του αυτοψία στο χώρο του Διοικητηρίου ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γ. Λυμπέρης, παρότι μίλησε για ολιγωρία των τελευταίων ετών

Χωρητικότητας 250 ατόμων είναι ο συνεδριακός χώρος που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιριακού συγκροτήματος

Άμεσα αναμένεται η μεταφορά κάποιων δημοτικών υπηρεσιών στους χώρους του Διοικητηρίου

Δύο ορόφους διαθέτει το κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στην περιοχή της ανάπλασης της Σοχιάς

Όλη η επικαιρότητα