Ηλεία Πολιτική

Άμεσες λύσεις σε προβλήματα – Επίσκεψη Νίκου Παππά στα Λεχαινά

Τι συζήτησε με τον δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ παρουσία του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου και του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα…

Λύσεις σε προβλήματα διαδικτύου και τηλεοπτικού σήματος  του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  κ. Νίκος Παππάς ο οποίος το Σάββατο το βράδυ μετά την ομιλία του στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πατρίς» επισκέφθηκε τον δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ στο δημαρχείο στα Λεχαινά,, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο και βουλευτή κ. Μάκη Μπαλαούρα.

Μετά την συνάντηση με τον δήμαρχο ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ.Νίκος Παππάς δήλωσε: «Συζητήσαμε με τον δήμαρχο ψηφιακές και τηλεπικοινωνιακές υποδομές του Δήμου και δράσεις που σχετίζονται με την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών και των λειτουργιών της δημοτικής αρχής. Η συνεργασία ήταν πολύ παραγωγική και προσωπικά διέγνωσα μια ετοιμότητα και μια πρόνοια της Δημοτικής Αρχής για την επίσπευση έργων που θα βελτιώσουν την λειτουργία του δήμου και την ζωή των πολιτών»

Ο υπουργός κ. Νίκος Παππάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους Περιφερειακούς σταθμούς απάντησε: «Τους επόμενους μήνες θα γίνει  από το ΕΣΡ ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Ο περιφερειακός τύπος θα γίνει προσπάθεια να μπει στα προγράμματα στήριξης του Τύπου που αφορούν τον πανελλαδικό Τύπο που ολοκληρώνει το Υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες μέρες και νομίζω ότι αυτό είναι κομμάτι μιας στρατηγικής η οποία αντιλαμβάνεται τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί να παίξουν Περιφερειακός και Τοπικός Τύπος στην Περιφερειακή Ανάπτυξη.»

Μπαλαούρας: «Πρωτοποριακό κέντρο ο Δήμος»

Μετά την συνάντηση ο  βουλευτής κ. Μάκης Μπαλαούρας  που ήταν παρών στην συνάντηση του υπουργού στο δημαρχείο Ανδραβίδας Κυλλήνης, δήλωσε: «Ο δήμαρχος παρουσίασε τα προβλήματα του Δήμου αλλά και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν από την πλευρά του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αλλά και από άλλα υπουργεία προκειμένου να γίνει ο δήμος Κέντρο Πρωτοποριακό όσον αφορά τα νέα λειτουργήματα και την εκμετάλλευση της ψηφιακής  οικονομίας »

Ναμπίλ: «Ο υπουργός έδωσε λύσεις»

Ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε: «Είχαμε την τιμή να έχουμε εδώ στο δημαρχείο τον υπουργό ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκο Παππά, τον υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο και τον βουλευτή κ. Μάκη Μπαλαούρα με τους οποίους είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Ενημερώσαμε για τα ζητήματα που έχουμε στο δήμο μας, ζητήσαμε την χρηματοδότηση για τον ολοκληρωμένο ψηφιακό τουριστικό οδηγό, ο υπουργός κ. Παππάς ήταν θετικός και άμεσα ο δήμος μας θα ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα. Επίσης ζητήσαμε από τον υπουργό να δοθεί δωρεάν wi fi στο δήμο μας και στο θέμα αυτό ο υπουργός ήταν θετικός. Ενημερώσαμε τον κ. Παππά για το χωριό Ξενιές στη Βουπρασία που δεν έχει σήμα της ΕΡΤ και δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί άμεσα λύση. Μας έδωσε επίσης λύση και για ένα ακόμη χωριό που δεν έχει διαδίκτυο. Μας ενημέρωσε για το πρόγραμμα ηλεκτρονικών εγγράφων μεταξύ των υπουργείων και στο πρόγραμμα αυτό θα ενταχθεί σύντομα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στηρίζει τα αιτήματα του δήμου μας»

Το δώρο του Ναμπίλ στον υπουργό

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος αποκάλυψε τα δώρα που έκανε ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ στον υπουργό:«Ο δήμαρχος έδωσε τον υπουργό κ. Παππά ως δώρο ένα βιβλίο για τα Λεχαινά που είχε εκδοθεί το 1987, έχει την ιστορία των Λεχαινών έδωσε ένα λεύκωμα για τον Γιάννη τον Πονήρη τον ζωγράφο από τα Λεχαινά ο οποίος δώρησε όλα του τα έργα στα Λεχαινά και ένα βιβλίο που είναι λεύκωμα για τον Γιάννη τον Δημάκη».

Όλη η επικαιρότητα