Ηλεία

Άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Αιρετών Ηλείας

Ακούστε το άρθρο
Ημέρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων αναμένεται να είναι η ερχόμενη Δευτέρα για τον δήμο Πύργου και το νομό Ηλείας.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πραγματοποίηση του αποκλεισμού της Εθνικής Οδού Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος του Επιταλίου αλλά και την –για πρώτη φορά- σύσκεψη του Συμβούλιου Αιρετών της Ηλείας.

Η σύσκεψη του οργάνου διεκδίκησης θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2020, στο Λάτσειο δημοτικό μέγαρο και σε αυτήν αναμένεται να συμμετάσχουν εκτός από τους εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς και εκπρόσωποι πολλών φορέων του νομού Ηλείας. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τη σύσκεψη δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός κάτι που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν θα περιλαμβάνει τα τρία φλέγοντα θέματα αυτή την περίοδο για την Ηλεία που δεν είναι άλλα από:

-την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος,
-την δημιουργία Δομής φιλοξενίας προσφύγων (hot spot), στην περιοχή του Επιταλίου,
– τις σχολές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο των Αιρετών είχε συσταθεί ύστερα από την πραγματοποίηση της εντυπωσιακής συγκέντρωσης στον Πύργο, στο πάρκο Ξύστρή, τον Νοέμβριο του 2019 και μετά από σχετικό κάλεσμα του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου.

Με πλήθος κόσμου να δίνει τότε το παρόν, η συγκέντρωση είχε αποτελέσει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να πάρει σάρκα και οστά το Συμβούλιο Αιρετών, ένα κοινωνικοπολιτικό όργανο διεκδίκησης, με τους συμμετέχοντες, αιρετούς και εκπροσώπους φορέων, να συμφωνούν –ομόφωνα- να αγωνιστούν για τα μεγάλα ζητήματα του νομού σηκώνοντας τη σημαία των διεκδικήσεων ψηλά.

Όλη η επικαιρότητα