Ελλάδα

Αμετανόητος ο Ρουπακιάς στην απολογία του για τη δολοφονία Φύσσα – Σοκάρει η απολογία του

Ακούστε το άρθρο

Με την απολογία του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, και χωρίς την παρουσία της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του αδικοχαμένου μουσικού, συνεχίστηκε σήμερα η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Η απολογία είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, με τον κατηγορούμενο να περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες όσα συνέβησαν όχι μόνο κατά τη διάρκεια του φονικού, αλλά και στη συνέχεια, όταν προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου. «Μπαίνοντας στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου είχεν ένα χώρο σαν αρχείο. Εκεί κάθισα μόνος μου 25 λεπτά. Είχα το κινητό μου. Αν θυμάμαι καλά, πήρα μία φορά τη σύζυγό μου, 5-6 φορές τον Πατέλη και άλλες τόσες την αδερφή μου. Δέχθηκα και πολλά τηλέφωνα, αλλά δεν θυμάμαι. Σε κάποιους έλεγα “δεν μπορώ να σας μιλήσω τώρα”».

EUROKINISSI

Ο ρόλος του Πατέλη

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη εμπλοκή του Γιώργου Πατέλη και τον λόγο για τον οποίο του τηλεφώνησε μετά το φονικό, ο κατηγορούμενος δήλωσε: «Πήρα σε δεύτερο χρόνο την αδερφή μου, γιατί κοιμόταν εκείνη την ώρα. Τον πρώτο που επέλεξα ήταν ο Πατέλης. Για να μου βρει δικηγόρο. Του είπα και σε κάποιο τηλεφώνημα να πάρει τον Γιάννη Λαγό για να μου βρει κάποιον».

Και συνέχισε λέγοντας: «Πήρα τον Πατέλη και λέω έχω μαχαιρώσει έναν άνθρωπο μήπως μου βρεις δικηγόρο. Εκείνος δεν κατάλαβε και μου λέει μια εξακρίβωση θα σου κάνουν. Του λέω μαχαίρωσα άνθρωπο. Μου λέει “τι έκανες; Κλείσε και θα σε πάρω”. Δεν με ξαναπήρε, εγώ τον έπαιρνα. Και στο τελευταίο τηλεφώνημα μου λέει “δεν μπορώ να κάνω κάτι, κόψε τον λαιμό σου έτσι όπως τα έκανες”».

Π.: Εσείς είχατε έναν διαπληκτισμό και σκοτώσατε κάποιον. Γιατί να πάρετε τον Πατέλη ή τον Λαγό; Αυτό δείχνει ότι κέρασε τι έχει γίνει στο «Κοράλλι».
Κ.: Είχα παράλληλα συνδιαλέξεις. Τον Πατέλη τον σκέφτηκα διότι ξέρει κόσμο, βουλευτές. Ήλπιζα να βρει κάποιον να με βοηθήσει.
Π.: Θα επιμεληθεί ένας βουλευτής για κάποιον που σκοτώσατε εσείς;
Κ.: Δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο.
Π.: Εσείς το συνδέσατε με αυτό που λέτε.
Κ.: Έτσι το σκέφτηκα εκείνη την ώρα.

Σε ερώτηση γιατί είχε το μαχαίρι στο αυτοκίνητο, ο Γιώργος Ρουπακιάς απάντησε πως του είχε μαζί του για να κόβει την ταινία από τις κασέλες με τα ψάρια, όταν βοηθούσε στο ψαράδικο της αδερφής του και παραλάμβανε κασέλες ξημερώματα, χωρίς όμως να πείσει.

Π.: Η αδελφή σας έχει πει ότι δεν χρησιμοποιούσατε μαχαίρι ούτε στο φαγητό. Πώς κάνατε τέτοια χρήση μαχαιριού;
Κ.: Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω. Να τον διώξω ήθελα.
Π.: Δεν αρκούσε η μία μαχαίρια;
Κ.: Μέχρι να με αφήσει από τα χέρια του! Τι να κάνω;

«Εκεί μέσα δεν ξαναγυρίζω…»

Λίγο αργότερα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος περιέγραψε τη στιγμή κατά την οποία συνάντησε στο αστυνομικό τμήμα τους φίλους του Παύλου Φύσσα. «Τους άκουγα να μιλάνε και να λένε για Γενικό Κρατικό. Κατάλαβα ότι ήταν φίλοι του παιδιού που χτύπησα. Με ρώτησαν εγώ γιατί είμαι εκεί. Έκανα τον ανίδεο όταν κατάλαβα ποιοι είναι. Μετά τους πήραν τηλέφωνο και είπαν ότι ο Παύλος απεβίωσε. Το ένα παιδί λιποθύμησε. Εγώ ταράχτηκα και ζήτησα να πάω τουαλέτα. Είπα στον αστυνομικό ότι εκεί μέσα δεν ξαναγυρίζω και πήραν σε άλλο σημείο» είπε στο δικαστήριο.

Όταν ο Γιώργος Ρουπακιάς ερωτήθηκε από την πρόεδρο σχετικά με δήλωση της αδελφής του Χρυσούλας ότι «ο Ρουπακιάς καλύπτει τον Πατέλη», ο κατηγορουμενος απάντησε ότι η αδελφή του δεν είχε ιδέα και στην απελπισία της έψαχνε να βρει κάτι να πει. «Έπαιζαν όλη μέρα οι τηλεοράσεις ο πυρηνάρχης και ο πυρηνάρχης. Εδώ οι δημοσιογράφοι τις ομάδες ασφαλείας τις ελεγαν “τάγματα εφόδου”! Συγγνώμη που γελάω, αλλά έτσι είναι. Επειδή ήταν ομοιόμορφη η εμφάνιση το έκαναν τάγματα εφόδου».

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια επέμεινε ότι δεν εμπλέκεται κανείς άλλος, με την πρόεδρο να σχολιάζει δηκτικά «μου αρέσει που ενδιαφέρεστε για όλους τους άλλους».

Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Λαγό, ο Γιώργος Ρουπακιάς υποστήριξε: «Δεν τον ήξερα προσωπικά, αλλά έλεγα μια καλησπέρα όταν ο τότε βουλευτής πήγαινε κάθε Πέμπτη στα γραφεία».

«Μια απλή ανθρωποκτονία»

«Ήμουν μόνος μου φοβήθηκα. Στο “Κοράλλι” ήταν και τόσοι δικοί μας» υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στην έδρα του δικαστηρίου όταν ισχυρίστηκε «Εχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και το έκαναν… », με την πρόεδρο να απαντά: «Δεν μπορείτε ΠΟΤΕ να λέτε απλή άνθρωποκτονία».

Στη συνέχεια, αναθεώρησε: «Επειδή έκατσα και το σκέφτηκα έξω, αυτό για την απλή ανθρωποκτονία, θέλω να πω ότι εννοούσα ότι δεν έχει πολιτικό κίνητρο. Ήταν τραγική, τραγικότατη ανθρωποκτονία».

Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Σχετικά με το ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι δεν ξέρει γιατί το έκανε.

Δήλωση πατέρα Φύσσα

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο Ρουπακιάς προσπαθεί να το κάνει να φανεί σαν απλής ανθρωποκτονία. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είπε πολλά ψέματα. Να σας πω ένα που είπε; Είπε ότι το μαχαίρωμα ήταν άμυνα. Πήρε μετά όμως τον Πατέλη τηλέφωνο και του είπε “μαχαίρωσα το Φύσσα”» ανέφερε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα έξω από το Εφετείο.

Ερωτώμενος για την απουσία της συζύγου του, για πρώτη φορά από την δικαστική αίθουσα, απάντησε: «Με τη Μαγδα Φύσσα είναι άλλο θεμα. Άνθρωπος είναι, αντοχές έχει».

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως στα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου τόσο για να συμπαρασταθεί στους γονείς του αδικοχαμένου Παύλου όσο και για να διαμαρτυρηθεί για τις πρακτικές ακροδεξιάς οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, στο τέλος της διαδικασίας ακούστηκε και το ακόλουθο σύνθημα: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

via

Όλη η επικαιρότητα