Πολιτική

Άμισθη σύμβουλος η Γιάννα Αγγελοπούλου – Γκρίνια από ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση

Ακούστε το άρθρο

Αφορμή η… γκρίνια από πλευράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού πως την τοποθετεί επικεφαλής του Οργανισμού για τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έδωσε διευκρινίσεις τόσο για τη Γιάννα Αγγελοπούλου όσο και για το ρόλο της Επιτροπής.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι τόσο η Γιάννα Αγγελοπούλου όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής θα είναι άμισθα και ο ρόλος της Επιτροπής θα είναι συμβουλευτικός. «Η  Επιτροπή αυτή δεν είναι που θα λάβει αποφάσεις για το που και πως  θα κινηθεί ο εορτασμός στην χώρα, αλλά είναι μια συμβουλευτική Επιτροπή του πρωθυπουργού. Οι αποφάσεις θα ανήκουν στη Βουλή και την κυβέρνηση. Δεν θα έχει αποφασιστική αρμοδιότητα αλλά μόνο συμβουλευτικό ρόλο. Τον τελικό λόγο θα τον έχει η Βουλή», τόνισε.

Γκρίνια από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η επιλογή της Γιάννας Αγγελόπουλου ως επικεφαλής του Οργανισμού «Ελλάδα 2021» προκάλεσε αιχμές και… γκρίνια από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Ελληνικής Λύσης.

Κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση αναφέρθηκαν εμμέσως πλην σαφώς στην επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου αλλά και τον ρόλο του οργανισμού.

Χαρακτηριστικά ο εισηγητής στο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης επέκρινε την πρόωρη ανακοίνωση του ονόματος της επικεφαλής του «Ελλάδα 2021» λέγοντας «την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε στην Βουλή το νομοσχέδιο όπου θα είναι μέσα και η διάταξη για τον οργανισμό για τις επετειακές εκδηλώσεις για το 1821. Χθες ανακοινώσατε το όνομα της επικεφαλής. Ας περιμένατε και μια εβδομάδα να ανακοινώσετε το όνομά της».

Στο θέμα έκανε παρέμβαση και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρόσθεσε λίγο αργότερα «θα ‘θελα να κάνω μια πολιτική παρατήρηση σχετικά με τις εκδηλώσεις για το 1821. Είναι μια μεγάλη στιγμή και ειδικά σε μια περίοδο μετά την κρίση. Θα πρέπει να υπάρξει διασφάλιση του εποπτικού ρόλου της Βουλής και σε πρόσωπα και σε προγράμματα. Να μην μπούμε, μετά από μια δεκαετή κρίση, με φιέστες και πράγματα που θα μας πληγώσουν. Είναι πολιτική τοποθέτηση αυτή. Ο ρόλος της Βουλής πρέπει να είναι ξεκάθαρος…».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Ελληνικής ΛύσηςΚωνσταντίνος Χήταςέκανε επίσης παρέμβαση, λέγοντας: «Χθες μάθαμε για την κυρία Αγγελοπούλου, τελικά ο κ. Μητσοτάκης είναι υπερκομματικός, πήρε την κυρία Αγγελοπούλου, του κ. Σημίτη, του 2004, του κ. Σώρος, του κ. Τσίπρα. Τελικά ο κ. Μητσοτάκης να πάρει και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα… Επέλεξε την κυρία Αγγελοπούλου των απευθείας αναθέσεων, των υπερκοστολογημένων έργων. Ας ελπίσουμε να μη μας χρειαστεί 400 χρόνια για να ξεπληρώσουμε αυτά που θα μας κοστίσουν…».

via

Όλη η επικαιρότητα