Categories: LifestyleΚόσμος

Άμπερ Χερντ: Ειδικός στη γλώσσα του σώματος την κατηγορεί πως προσπαθεί να «χειριστεί» την επιτροπή του δικαστηρίου

Share

Αυτή την εβδομάδα, η πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ θα λείψει από τα πρωτοσέλιδα.

Η ηθοποιός έχει την «πολυτέλεια» να προετοιμαστεί για την επόμενη κατάθεσή της, η οποία θα είναι τη Δευτέρα 16 Μαΐου, λόγω μιας υποχρέωσης της δικαστή, που δεν της επιτρέπει να συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα.

Έτσι, θα είναι έτοιμη για ακόμα «μια ερμηνεία ζωής», όπως χαρακτήρισε ο Τύπος την προηγούμενη τοποθέτησή της εναντίον του Τζόνι Ντεπ.


Η ηθοποιός που κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία δεν φαίνεται να έχει πείσει κανέναν μέχρι στιγμής. Ακόμα και μια ειδικός στη γλώσσα του σώματος, η Τζούντι Τζέιμς τόνισε η πως η στάση της κάθε άλλο παρά ένα «θύμα» δείχνει.

Όπως δήλωσε στη DailyMail, η Χερντ μάλλον έχει λάβει καθοδήγηση από την νομική της ομάδα, ως προς τις απαντήσεις της στο Δικαστήριο, ενώ καταβάλλει «απελπισμένη προσπάθεια» να φαίνεται πιο συμπαθητική στο κοινό.

«Η κατεύθυνση του βλέμματος και της ομιλίας της είναι πολύ σημαντική. Το ότι χαμογέλασε στους ενόρκους ήταν για να έρθει κοντά τους και να προκαλέσει μια συμπάθεια», δήλωσε η ειδικός.

«Είναι πολύ συνηθισμένο να προσπαθεί κανείς να απευθυνθεί άμεσα στην επιτροπή, στις ΗΠΑ, όμως η Άμπερ φαίνεται να προσπαθεί να δημιουργήσει προσωπικές συνδέσεις με τα μέλη της επιτροπής, ξεκινώντας με χαμόγελα. Πρώτα χαμογελάει προς την κατεύθυνση του δικαστή κι αμέσως, γυρνάει το κεφάλι της προς την επιτροπή, δείχνοντας διαθέσιμη να απαντήσει σε κάθε τους ερώτηση»,συμπλήρωσε στη συνέχεια.


Όπως εξήγησε αργότερα, ακόμα και ο τρόπος που χτενίζει τα μαλλιά της σημαίνει κάτι.

«Η χωρίστρα της είναι στα αριστερά, πράγμα που σημαίνει ότι η επιτροπή μπορεί να έχει ξεκάθαρη θέα του προσώπου της», εξήγησε και πρόσθεσε: «Προσπαθεί να “εξανθρωπίσει” τον εαυτό της και να τους κάνει να μην την αντιμετωπίζουν ως μια απόμακρη δημοσιότητα, για την οποία έχουν ακουστέι πολλά αρνητικά σχόλια».

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρει η Τζούντι Τζέιμς, προσπαθεί να κερδίσει τον σεβασμό τους και να τους δείξει ότι είναι ουσιαστικά «έρμαιό» τους, ότι εκείνοι έχουν τον απόλυτο έλεγχο όσον αφορά στην ετυμηγορία και πως η ίδια δεν προσπαθεί να κατευθύνει τη δίκη.

«Η επιτροπή βλέπει τα μάτια της. Τα μάτια θεωρούνται ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματος σε ένα δικαστήριο, όσον αφορά τα εσωτερικά συναισθήματα»,εξήγησε. «Τείνουμε να εμπιστευόμαστε περισσότερο τους ανθρώπους, όταν μπορούμε να δούμε τις εκφράσεις των ματιών τους. Οπότε, η κυρία Χερντ προσπαθεί έτσι να δείξει ότι δεν έχει τίποτα απολύτως να κρύψει».

Μάλιστα, η στάση της δείχνει πως προσπαθεί να αναδείξει την πλήρη αντίθεσή της με τον πρώην σύζυγό της. Ο ηθοποιός καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης κρατά το βλέμμα του χαμηλά, πίσω από τα σκουρόχρωμα γυαλιά του και εκφράζει τις… καλλιτεχνικές του ανησυχίες στο χαρτί.

Όσο για τα «δάκρυα» που έριξε η ηθοποιός, όταν περιέγραψε τις «τραγικές» κατά την ίδια, στιγμές που έζησε στα χέρια του «βίαιου» Ντεπ, η ειδικός στη γλώσσα του σώματος ανέφερε πως συμφωνεί με όσους θεωρούν ότι ήταν ψεύτικα.

«Εμένα μου έμοιαζαν με υποκριτική. Είτε ήταν μια κακή ερμηνεία ή μια σύνθετη απάντηση κάποιου που έχει ανάμεικτα συναισθήματα. Συνήθως υπάρχει μια αλλαγή στον φωνητικό τόνο κάποιου, όταν κλαίει. Έστω ένα τσαλάκωμα στο πιγούνι. Δεν ξέρω αν ήταν αληθινά», δήλωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στον λόγο που ενώ τις πρώτες ημέρες της δίκης η Χερντ απέφευγε το βλέμμα του Τζόνι Ντεπ με κάθε τρόπο, όταν ανέβηκε στο βήμα, το αναζήτησε μόνη της.«Ενώ ο Τζόνι σπάνια κοίταζε την πρώην σύζυγό του, η οποία καθόταν ακριβώς μπροστά του, εκείνη φαινόταν να τον κοιτάζει. Αυτό, επίσης, μπορεί να αναλυθεί με δύο διαφορετικούς τρόπους: ήταν ένα σήμα κυριαρχίας και δύναμης ή ήταν ένα σημάδι ειλικρίνειας;», δήλωσε κλείνοντας.