Χωρίς κατηγορία

Αμπράμοβιτς: «Πάγωσαν» τα περιουσιακά του στοιχεία στη Βρετανία

Στον «αέρα» η πώληση της Τσέλσι
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρείται η Τσέλσι από τις κυρώσεις, αφού μπορεί να “τρέχει” με δικά της έσοδα, αλλά χωρίς τα χρήματα του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά την Πέμπτη (10.03.2022) η Κυβέρνηση της Βρετανίας επέβαλε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε επτά Ρώσους επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων των Ρομάν Αμπράμοβιτς, Ιγκόρ Σετσίν, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ, αφού προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει.. ηρεμία για όσους υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία.»

«Οι σημερινές κυρώσεις είναι το τελευταίο βήμα στην ακλόνητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον ουκρανικό λαό. Θα είμαστε αδίστακτοι στην καταδίωξη εκείνων που επιτρέπουν τη δολοφονία αμάχων, την καταστροφή νοσοκομείων και την παράνομη κατοχή κυρίαρχων συμμάχων» ανέφερε.

Θυμίζουμε ότι ο Αμπράμοβιτς είναι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής Τσέλσι, ο Ντεριπάσκα έχει μετοχές στον όμιλο En+ Group, ο Σετσίν είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft και ο Λεμπέντεφ είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Διευθυντών της Bank Rossiya.

Να αναφέρουμε ότι η Αγγλική κυβέρνηση εξέδωσε ειδική άδεια, η οποία επιτρέπει τη συνέχιση των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων της Τσέλσι. Η άδεια συμπεριλαμβάνει το να συνεχίσουν οι “μπλε” να αγωνίζονται κανονικά, για “την προστασία της Premier League και της ευρύτερης ποδοσφαιρικής πυραμίδας, των οπαδών και των υπολοίπων οπαδών”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αλλά και σύμφωνα με όσα τονίστηκαν από την πλευρά της γενική γραμματέα πολιτισμού, Ναντίν Ντόρις. Η εξέλιξη αυτή, όμως, βάζει πιθανότητα τις προσπάθειες πώλησης των Λονδρέζων στον… πάγο!

Η άδεια θα βρίσκεται υπό διαρκή ανανέωση, σε στενή συνεργασία της κυβέρνησης με τις αγγλικές Αρχές. Να επισημάνει ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δέχθηκε και ταξιδιωτικό ban, πράγμα που σημαίνει ότι δεν του επιτρέπεται η είσοδος ή η παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλη η επικαιρότητα