Αμύγδαλα: Η συμβολή τους στο αδυνάτισμα και την καρδιομεταβολική υγεία

Share

Είναι επίσης πλούσιοι σε καλά λιπαρά, τα οποία είναι μεν ωφέλιμα για την υγεία, αλλά σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του βάρους.

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας, η μεγαλύτερη του είδους της, υποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που τρώνε αμύγδαλα στο πλαίσιο μιας διατροφής περιορισμένων θερμίδων, μπορούν να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν την καρδιομεταβολική τους υγεία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια δίαιτα μια δίαιτα με αμύγδαλα ή σνακ με υδατάνθρακες, βοήθησε στη μείωση του βάρους κατά 7 κιλά.

Η Δρ. Sharayah Carter δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει πως οι ξηροί καρποί μπορούν να υποστηρίξουν την υγιεινή διατροφή για τον έλεγχο του βάρους και την καρδιομεταβολική υγεία.

Τόσο η δίαιτα με ξηρούς καρπούς, όσο και αυτή χωρίς ξηρούς καρπούς, οδήγησε σε μείωση του βάρους κατά 9,3%.

Όμως η δίαιτα που περιείχε αμύγδαλα φάνηκε ότι μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε βελτιωμένη καρδιομεταβολική υγεία.

Επιπλέον, οι ξηροί καρποί προκαλούν κορεσμό για μεγαλύτερο διάστημα.

Στην έρευνα, 106 άτομα ολοκλήρωσαν ένα διατροφικό πρόγραμμα 9 μηνών (3 μήνες δίαιτα θερμιδικού περιορισμού που ακολουθήθηκε από 6 μήνες θερμιδικού ελέγχου για τη διατήρηση του βάρους).

Και στις δυο φάσεις, το 15% των θερμίδων περιελάμβανε ανάλατα αμύγδαλα με τη φλούδα ή σνακ με υδατάνθρακες.

Tα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι οι διατροφολόγοι μπορούν να συνιστούν τα αμύγδαλα στο πλαίσιο μια ισορροπημένης διατροφής για απώλεια βάρους.

Πηγή: onmed.gr