Ηλεία

«Αν ακούσουμε κάτι θα έχεις χειρότερα μπλεξίματα…» – Συγκλονίζει η μαρτυρία του 14χρονου

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING- ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ - ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
Ακούστε το άρθρο

Τη «σιωπή» του έσπασε χθες ο δεκατετράχρονος, θύμα bullying δυο νεαρών, μεταφέροντας όσα βίωσε τις προηγούμενες μέρες και τους προπηλακισμούς που έλαβαν χώρα κοντά στο σπίτι του και τον απειλούσαν προκειμένου να μη αναφέρει στις αρχές τίποτα για τους ίδιους και την εμπλοκή τους στις καταστροφές προ μηνών στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου, ενώ από την πλευρά τους οι γονείς και ένας συγγενής του αγοριού μετέφεραν την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο δεκατετράχρονος μιλώντας για πρώτη φορά μετά τις διαστάσεις που έχει λάβει το περιστατικό που του συνέβη αλλά δίχως να πει πολλά, αποκάλυψε όσα του ανέφεραν οι «νταήδες» που τον παρενοχλούσαν: «Μου έλεγαν τι βλακείες κάνεις και τους λέω μπορείτε να μου πείτε τι έκανα; Και μου λένε όχι και μετά κάτι έλεγαν μεταξύ τους και ξεκίνησαν να με βαράνε. Μου είχαν πει ότι αν ακούσουμε κάτι θα έχεις χειρότερα μπλεξίματα».

«Να μην έχουμε καμία επαφή»

Για πρώτη φορά μίλησε για όλα όσα του συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και για τις απειλές που δεχόταν

Με αυτές τις φράσεις ξεκίνησε η υπόθεση εκφοβισμού του δεκατετράχρονου, η οποία έγινε γνωστή πολύ γρήγορα μετά το ανέβασμα βίντεο που έδειχνε μία ομάδα τριών νεαρών, γνωστών στον Πύργο για την δράση τους, που τον είχε καθηλώσει σε κεντρικό σημείο του Πύργου και τον χαστούκιζε, τραβώντας παράλληλα βίντεο προκειμένου να έχουν αποδείξεις. «Να καταφέρω να κάνω κάτι με τα συγκεκριμένα άτομα, ώστε να μην έχουμε καμία επαφή», έκλεισε τρομοκρατημένος ο νεαρός.

Παρουσίαση του ενός δράστη στο Α.Τ. Πύργου

Στην ολοκλήρωση της δικογραφίας προχώρησαν αργά προχθές το βράδυ οι αστυνομικές αρχές, καταθέτοντάς τη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Αστυνομικό Τμήμα του Πύργου αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα το πρωί ο ένας εκ των δραστών του βίντεο, προκειμένου να καταθέσει στους αστυνομικούς τη δική του πλευρά για όσα κατηγορείται, υπό την παρουσία του δικηγόρου του.

Οι καταστροφές στο σχολείο

Ο Γολγοθάς για το παιδί ξεκίνησε από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν στο 4ο Γυμνάσιο κάποιοι βανδάλισαν το εσωτερικό του και εν συνεχεία έβαλαν φωτιά. Ανάμεσα στα παιδιά που βρέθηκαν στο επίκεντρο τότε και ο δεκατετράχρονος, μαζί με αυτούς τους νεαρούς. Για το δεκατετράχρονο ποτέ δεν αποδείχτηκε κάτι, όχι όμως και για τους υπόλοιπους.

Το σχέδιο εκφοβισμού

Πριν λίγες μέρες, το σχέδιο εκφοβισμού προς το δεκατετράχρονο αλλά και όσους γνώριζαν, στήθηκε με κάθε λεπτομέρεια. Ο αρχηγός τραβούσε το βίντεο και συγχρόνως έδινε οδηγίες, ενώ στη συνέχεια το ανέβασε στα social media για να πάρουν το μήνυμα όσοι ακόμα γνώριζαν και έπρεπε να σωπάσουν

Σοκάρουν οι συγγενείς

Σοκαρισμένο και τρομαγμένο, αναφέρει, πως είναι το παιδί συγγενής του

Συγγενής του παιδιού αναφέρθηκε στην ψυχολογική κατάσταση του παιδιού τη δεδομένη χρονική στιγμή, υποστηρίζοντας: «Το παιδί είναι σοκαρισμένο και τρομαγμένο. Εκεί που κάθεσαι να έρχονται και να σου ρίχνουν σφαλιάρες στα καλά καθούμενα;»

Λακωνικός ο πατέρας του παιδιού, σημείωσε από την πλευρά του τα εξής: «Είναι φοβισμένος. Πήγα στην αστυνομία και έδωσα κατάθεση. Εγώ θέλω να είναι ήρεμος ο γιός μου, τίποτα άλλλο».

«Δεν έχει καταστεί δυνατή η σύλληψή τους»

Στους γρήγορους ρυθμούς που προχωρά η διαδικασία, στάθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας Ιωάννης Γεωργουλόπουλος

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Ιωάννης Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε στις διαδικασίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και στις έρευνες της αστυνομίας που συνεχίζονται. «Έχει σχηματιστεί μία δικογραφία που εκκρεμεί στα πλαίσια της προκαταρκτικής στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου. Αναμένεται η προσαγωγή των δραστών, η αναγνώριση τους και στη συνέχεια η εισαγωγή της υπόθεσης προς εκδίκαση. Η διαδικασία προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Αναζητούνται σε καθημερινή βάση από την αστυνομία, αλλά δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατή η σύλληψή τους».

«Να καταγράφουν κάθε περιστατικό»

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Ζέρβας, σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρχει καταγραφή των περιστατικών. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Να καταγράφουν κάθε περιστατικό, τους παρόντες, τους θύτες, τα θύματα, τους παρακολουθούντες και αν υπάρχει κάποιος που καταγράφει, να το καταγράφουν κι αυτό. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να δούμε αν είναι τα ίδια άτομα».

Δυο νέα βίντεο από τις επιθέσεις στο σχολείο

Το δεύτερο βίντεο που δείχνει τους δράστες να βάζουν φωτιά στην αίθουσα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους
Το βίντεο από τον περασμένο Δεκέμβριο με την κροτίδα που κατέστρεψε κλειστή αίθουσα διδασκαλίας

Στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει ήδη και δυο βίντεο που δείχνουν τους δράστες να προκαλούν τις φθορές στο σχολείο τον περασμένο Δεκέμβριο. Όπως φαίνεται και μέσα από τις εικόνες που εξασφάλισε η «Π», με κροτίδα καταστρέφεται μια κλειστή αίθουσα διδασκαλίας και ακολούθως οι καταστροφές επεκτάθηκαν και στο εσωτερικό της αίθουσας. Οι δράστες έριχναν βενζίνη και έβαζαν φωτιά σε καρέκλες, κουρτίνες, θρανία και στην έδρα των καθηγητών.

Η καταστροφή του σχολείου καταγράφεται με βίντεο 24 δευτερολέπτων, το οποίο προκαλεί αίσθηση και τρόμο για το που οδεύει η κοινωνία μας. Το ένα άτομο που ρίχνει τη βενζίνη φοράει κουκούλα και ο συνεργός του που βρίσκεται πίσω και δίπλα του κάποιες στιγμές, γάντια στα χέρια για να μην αφήσει αποτυπώματα. Κι οι δύο αυτοί είναι εξωσχολικοί, με το βίντεο από τις αρχές της χρονιάς να κάνει το γύρο της πόλης και να οδηγεί στην ταυτοποίησή τους.

Ψυχολόγος για το δεκατετράχρονο αγόρι

Ο δεκατετράχρονος έχει τρομοκρατηθεί πολύ από την κατάσταση που βίωνε όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να παρακολουθείται από ψυχολόγο προκειμένου να επιστρέψει στην πρότερη ήρεμη κατάστασή του.

Ο αρχηγός τους, συμμαθητής του δεκατετράχρονου

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως από αυτά που του είχαν πει οι δράστες και ανέφερε στη μαρτυρία του, πέρα από τον ίδιο έψαχναν και άλλα παιδιά, ενώ και η μητέρα του στάθηκε στην ίδια ακριβώς πληροφορία προσθέτοντας παράλληλα πως γνωρίζουν τα παιδιά και πως ο αρχηγός τους είναι συμμαθητής του γιού της.

Όλη η επικαιρότητα