Αχαϊα

Αναχωρεί για Ανόβερο την Δευτέρα η 12χρονη προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στις 6 Ιουνίου

Ταξίδι ζωής για την Νικολία
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα φεύγει για το Ανόβερο η 12χρονη Νικολία που αντιμετωπίζει σοβαρή ασθένεια και πρέπει να χειρουργηθεί εκεί.

Το ταξίδι σωτηρίας της Νικολίας εξασφάλισαν απλοί άνθρωποι που θέλησαν να βοηθήσουν μετά από τη γνωστοποίηση του προβλήματος της μικρής. Η κινητοποίηση ήταν τεράστια, πολύ γρήγορα συγκεντρώθηκε το χρηματικό ποσό που χρειαζόταν ενώ η μητέρα της μιλώντας στο thebest.gr δε κρύβει τη συγκίνηση της γι΄ αυτή τη μεγάλη αγκαλιά που ανοίχτηκε για το παιδί της.

Να θυμίσουμε ότι το παιδί αντιμετωπίζει ένα πολύ σπάνιο είδος όγκου που εξέρχεται από τον νευρικό ιστό και που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος, αφού όσο μεγαλώνει προκαλεί συμπίεση στις τριγύρω ζωτικές δομές, γεγονός που μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπλοκές, όπως αιμορραγία, παράλυση φωνητικών χορδών, συμπίεση τραχείας και τύφλωση. 

Όπως αναφέρει η Ιωάννα Μπακοπούλου, «ολοκληρώθηκαν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ετοιμάζουμε βαλίτσες και τη Δευτέρα αναχωρούμε για το ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτό που συνέβη δεν μας έχει ανατριχιάσει απλά, ήταν εκπληκτικό. ‘Έγιναν όλοι μια γροθιά για το παιδί μου. Τα τηλέφωνα συνεχίσουν ακόμα να χτυπάνε για βοήθεια, για ευχές, για προσευχές. Είναι συγκλονιστικό αυτό που συνέβη, δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε τον κόσμο.

Τη Τρίτη το παιδί θα εισαχθεί στο νοσοκομείο και για μία εβδομάδα θα υποβάλλεται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Στις 6 Ιουνίου θα γίνει το χειρουργείο. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά, να επιστρέψουμε και να είναι σα να μη συνέβη ποτέ αυτό».

Όλη η επικαιρότητα