Αναδιαρθρώσεις μέσα από Ομάδες Παραγωγών

Share

Το σύστημα της αναδιάρθρωσης καλλιεργειών ύψους 170 εκατ. ευρώ θα περάσει μέσα από τους συνεταιρισμούς και Ομάδες Παραγωγών και θα ισχύσει μόνο για τα μέλη τους, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων Χρήστος Γιαννακάκης σε ενημέρωση συνεταιριστών στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Βέροια, αναφερόμενος στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστο Βαλιανάτο αυτές είναι οι πληροφορίες που «ακούγονται» και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε χθες στην εφ. «Πατρίς» αυτό θα είναι μια θετική εξέλιξη αν υλοποιηθεί: «Από τις πληροφορίες που έχουμε κι εμείς από το υπουργείο θα είναι μόνο για τα μέλη των Ομάδων Παραγωγών. Αυτό είναι θετικό, γιατί πρέπει να καταλάβουν όλοι οι παραγωγοί ότι πρέπει να ενταχθούν σε Ομάδες και να τις ενισχύσουν για την διεκδίκηση και μιας σειράς θεμάτων που «καίνε» τους αγρότες. Εμείς άμεσα θα είμαστε έτοιμοι για την ετοιμασία «φακέλων» για αναδιαρθρώσεις για να βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο του νομού», δήλωσε.