Πολιτική

Αναδίπλωση Καραμανλή για τα «αποβράσματα»: Λανθασμένη και άστοχη έκφραση

Ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου, έγραψε στο Facebook ο υπουργός

«Λανθασμένη» και «άστοχη» χαρακτήρισε τη δήλωσή του περί… αποβρασμάτων της κοινωνίας, όπως αποκάλεσε όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μετά τη σωρεία αντιδράσεων, κυρίως στα social media.

Ο κ. Καραμανλής έδωσε εξηγήσεις μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Έγραψε συγκεκριμένα:

«Χτες, μιλώντας για όσους, χωρίς να δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιλέγουν να μην πληρώνουν εισιτήριο, είπα ότι πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Προφανώς το ότι πρέπει να νιώθουν «αποβράσματα» είναι μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι «απόβρασμα», ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι.

Πιστεύω όμως ότι το να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι στο χέρι της κοινωνίας μας. Το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα, είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον. Αυτό πιστεύω κι αυτό θέλω να βοηθήσουμε να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας. Αν το πετύχουμε, θα είναι πολύ σημαντικότερο από οποιαδήποτε κατασταλτική πολιτική».

Όλη η επικαιρότητα