Ηλεία Πολιτική

Αναφορά Αυγερινοπούλου για τη δυσκολία πρόσβασης και τις ελλείψεις του Επικουρίου Απόλλωνος

Ακούστε το άρθρο

Αναφορά για τη δυσκολία προσβασιμότητας και τις ελλείψεις του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνος κατέθεσε η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Ηλεία Βουλευτής, σε συνέχεια της διαρκούς μέριμνάς της για το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνος στις Βάσσες της Φιγαλίας, διαβίβασε στα αρμόδια Υπουργεία το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωινή» που θίγει το ζήτημα της δυσχέρειας στη πρόσβαση του Ναού, αλλά και των σοβαρών ελλείψεων που επηρεάζουν αρνητικά την επισκεψιμότητά του.

Η αναφορά συνιστά μια ακόμη ενέργεια της Δρος Αυγερινοπούλου για την ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου της Ηλείας και δη του Ναού του Επικούριου Απόλλων, ο οποίος συνιστά ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της κλασικής αρχαιότητας και το πρώτο μνημείο στην Ελλάδα που η UNESCO το 1986 συμπεριέλαβε στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Εντός του Νοεμβρίου είχε θέσει, δε, στον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γεώργιο Διδασκάλου, την ανάγκη έναρξης των εργασιών αποκατάστασης του Ναού, ενώ επισήμανε ότι το στέγαστρο χρήζει άμεσης αντικατάστασης από υλικά υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική θωράκιση του Μνημείου από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει και για την ανάγκη φωταγώγησης του ναού του Επικούριου Απόλλωνος και της Εθνικής Οδού Ανδρίτσαινας – Επικούριου Απόλλωνα.

Όλη η επικαιρότητα