Ηλεία Πολιτική

Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου: Να μας διαβάζετε -να μας ακούτε-να μας αντιγράφετε, θα γίνετε πιο σοφοί και πιο χρήσιμοι στη κοινωνία.

Με αφορμή μια απόφαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου, η οποία είναι ακριβώς στα χνάρια της δικής μας θέσης, που πρώτοι εκφράσαμε Πανελληνίως, υποχρεούμαστε να ενημερώσουμε τη τοπική κοινωνία του Δήμου μας, καθώς και όλους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

Απευθυνόμαστε σαφώς πιο πολύ στους δημότες, που πρέπει να γνωρίζουν, καθώς και τους αυτοδιοικητικούς όλων των βαθμίδων, που οφείλουν να γνωρίζουν και να συμπεριφέρονται ως αιρετοί αυτοδιοικητικοί και όχι ως κομματικά πειθήνια όργανα.

Η απόφαση αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου, πριν 20 ημέρες περίπου, καταδικάζει τις αντισυνταγματικές παρεμβάσεις του Υπουργού Εσωτερικών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με διάφορα «περίεργα» νομοθετήματα και διατάξεις.

Η πρώτη μεγάλη πολιτική ήττα του Υπουργού Εσωτερικών και της Κυβέρνησης, έρχεται από μια γενναία όσο και κρίσιμη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά των καλοκαιρινών (ν)τροπολογιών Θεοδωρικάκου, οι οποίες στην ουσία κατάργησαν τις επιλογές που προέκυψαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου 2019 και την ψήφο των Ελλήνων, οι οποίοι εκφράστηκαν στις κάλπες και ήθελαν, με αφορμή την απλή αναλογική, να εκπροσωπηθούν από πολλές φωνές στον Α’ και Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης.

Η απόφαση αυτή μπορεί και πρέπει  να προκαλέσει, σωρεία ανάλογων αποφάσεων από Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, εάν θέλει η αυτοδιοίκηση να μην είναι συνεχώς υποτελής στη Κεντρική Εξουσία, αλλά να είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της. ΑΥ-ΤΟ-ΔΙ-ΟΙ-ΚΗ-ΣΗ.

Όλη η επικαιρότητα