Επιστήμη

Ανακαλύφθηκε πλανήτης μεγαλύτερος από τη Γη που μπορεί να φιλοξενήσει εξωγήινη ζωή

Ακούστε το άρθρο

Η «Υπέρ-Γη» που μπορεί να τα αλλάξει όλα βρίσκεται 111 έτη φωτός μακριά

Μια μεγαλύτερης κλίμακας Γη με ατμόσφαιρα κατάφεραν να εντοπίσουν οι επιστήμονες, η οποία είναι φτιαγμένη πιθανότατα από πέτρα.

Ο Πλανήτης K2-18b, όπως τον έχουν ήδη ονομάσει, περιφέρεται γύρω από ένα αστέρι-νάνο και εντός μάλιστα της ζώνης όπου μπορεί να αναπτυχθεί η ζωή.

Κάτι που έχει κάνει την επιστημονική κοινότητα να υποθέσει πως οι συνθήκες του είναι σχεδόν ιδανικές για την υποστήριξη ζωής. Εξωγήινης ζωής!

AP_17319623606082Ο μακρινός εξωπλανήτης βρίσκεται εκτός ηλιακού συστήματός μας φυσικά, οι ομοιότητές του με τη Γη είναι ωστόσο εντυπωσιακές.

Περιστρέφεται κι αυτός σε αποστάσεις από τον δικό του ήλιο που μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή, νερό στην επιφάνειά του δηλαδή, απ’ όπου αρχίζουν όλα.

Η αστρονομική ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας και του Μόντρεαλ, οι οποίοι είδαν πως ένας γειτονικός πλανήτης του K2-18b (K2-18c) μπορεί να είναι κι αυτός μια δεύτερη «Υπέρ-Γη», όπως τη λένε χαρακτηριστικά λόγω των ομοιοτήτων με τον πλανήτη μας. Αμφότεροι οι πλανήτες βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον ερυθρό νάνο K2-18.

AP_17336797841415Όταν το 2019 θα εκτοξευτεί το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA (James Webb Space Τelescope), στον K2-18b θα στρέψει για πρώτη φορά τους φακούς του…

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα