Ηλεία

«Ανακαλύπτουμε και στηρίζουμε τις Παιδικές Δεξιότητες»

Στο πλαίσιο των δράσεων  υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων που στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξεκινά την υλοποίηση της πρώτης δράσης με θέμα  «Ανακαλύπτουμε και στηρίζουμε τις Παιδικές Δεξιότητες», ένα πρόγραμμα που έχει ως  επίκεντρο παιδιά ηλικίας 4 εώς 12 ετών.

Με απώτερο στόχο την  αναστολή  των  κοινωνικών  ανισοτήτων η  υλοποίηση  δράσεων  ενημέρωσης, έγκαιρης παρέμβασης, στήριξης και αυτοεκτίμησης για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, συμβάλλουν τα μέγιστα στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη του παιδιού.

Στόχος της προσέγγισης είναι η αξιολόγηση της ομιλίας, του λόγου και της επικοινωνίας ώστε σε ένα πρώτο επίπεδο να πραγματοποιηθεί πρώιμη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών ή αναπτυξιακών διαταραχών.

Η αξιολόγηση πλαισιώνεται από καθοδήγηση και ψυχοκοινωνική στήριξη των γονέων/ κηδεμόνων, δράσεις δημιουργικής έκφρασης όπως εργαστήρια κεραμικής και ζωγραφική για τα ίδια τα παιδιά καθώς και βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις για μεγάλους και μικρούς όπως παραστάσεις.

Η πρώτη δράση του προγράμματος για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ (Δήμος Πύργου, Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων, Δήμος Ολυμπίας ,Δήμος Ζαχάρως) θα πραγματοποιηθεί τη προσεχή Πέμπτη 27/02/2020 στην πόλη του Πύργου.

Πρόκειται για ένα εργαστήρι ζωγραφικής στο χώρο «Εργαστήρι», Ζαΐμη 18 Πύργος , του καθηγητή ζωγραφικής κ. Νικόλαου Τουμαζάτου

Συγκεκριμένα στις 17.00 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ζωγραφικής

Για πληροφορίες στο τηλ 2621030087 και στο email : [email protected]

Όλη η επικαιρότητα