«Ανακαλύπτουμε και στηρίζουμε τις Παιδικές Δεξιότητες»

Στο πλαίσιο των δράσεων παροχής Συνοδευτικών Μέτρων που στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξεκινά την υλοποίηση της πρώτης δράσης με θέμα «Ανακαλύπτουμε και στηρίζουμε τις Παιδικές Δεξιότητες», ένα πρόγραμμα που έχει ως  επίκεντρο παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών.

Με απώτερο στόχο την αναστολή των κοινωνικών ανισοτήτων η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης, έγκαιρης παρέμβασης, στήριξης και αυτοεκτίμησης για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, συμβάλλουν τα μέγιστα στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών.

Στόχος της προσέγγισης είναι η αξιολόγηση της ομιλίας, του λόγου και της επικοινωνίας ώστε σε ένα πρώτο επίπεδο να πραγματοποιηθεί πρώιμη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών ή αναπτυξιακών διαταραχών.

Η αξιολόγηση πλαισιώνεται από καθοδήγηση και ψυχοκοινωνική στήριξη των γονέων/ κηδεμόνων, δράσεις δημιουργικής έκφρασης όπως εργαστήρια ζωγραφικής και θεάτρου για τα ίδια τα παιδιά καθώς και βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις για μεγάλους και μικρούς όπως παραστάσεις.

Το πρώτο μάθημα της δεύτερης δράσης του προγράμματος για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 2 Ιουνίου, στην πόλη του Πύργου.

Πρόκειται για ένα εργαστήρι ζωγραφικής στο χώρο δημιουργίας και τέχνης «Το Εργαστήρι», του κ. Νικόλαου Τουμαζάτου (illustrator- ζωγράφος) και για ένα εργαστήρι θεατρολογίας-θεατρικό παιχνίδι που θα λάβει χώρα στο Μεγάλο Συνεδριακό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Το εργαστήρι ζωγραφικής θα διεξαχθεί μεταξύ 18.00-20.00, την Τρίτη 02/06/2020, Ζαΐμη 18 στον Πύργο.

Θα ακολουθήσει εργαστήρι θεατρολογίας – θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 18.00-20.00, την Πέμπτη 04/06/2020, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, Μανωλοπούλου 47 (Αίθουσα Μεγάλου Συνεδριακού της Π.Ε. Ηλείας).

Με σεβασμό στη δημόσια υγεία, ενημερώνουμε τους γονείς ότι και στα δύο εργαστήρια θα τηρηθούν τα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης που ισχύουν για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών κ.λπ. : α) 1,5 μ. απόσταση μεταξύ́ των μαθητών και των εκπαιδευτών, β) έως 15 μαθητές ανά τμήμα, γ) διάθεση αντισηπτικών αλκοολούχων διαλυμάτων στα τμήματα, δ) διάθεση ατομικού εξοπλισμού όπου απαιτείται (π.χ. μπλοκ ζωγραφικής, χρώματα κ.λπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 6985893923 και στο email: drasistebailias@gmail.com.