Ηλεία

Ανακοίνωση-Καταγγελία για το ΤΕΙ Πύργου από την Πανσπουδαστική ΚΣ

Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση για τις φετινές εκλογές στο ΤΕΙ Πύργου εξέδωσαν μέλη της Πανσπουδαστικής, τα οποία είχαν εκλεγεί στο απερχόμενο συμβούλιο του Συλλόγου Σπουδαστών πέρυσι, με την οποία κάνουν λόγο για εκφυλισμό κάθε συλλογικής διαδικασίας και κάνουν λόγο για κομματικό «καπέλωμα».

Με μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία εξιστορούν το χρονικό της ίδρυσης δύο σπουδαστικών συλλόγων, επισημαίνοντας ότι  άρχισε «ένα όργιο δολοπλοκιών, μυστικών συναντήσεων και μηχανορραφιών για να διασπάσουν τους φοιτητές»,  τονίζουν ότι δεν έγινε όλο αυτό το διάστημα ως τις εκλογές καμία συζήτηση στους κόλπους των σπουδαστών και σταμάτησε κάθε συλλογική διαδικασία, και χαρακτηρίζουν τις εκλογές «φαρσοκωμωδία».

Σύμφωνα με τα μέλη της Πανσπουδαστικής, στόχος όσων συγκροτούν τον νέο σύλλογο είναι ένα «ΤΕΙ σκλαβοπάζαρο των επιχειρηματιών, είναι χειροκροτητές όλων των επιχειρηματιών που βλέπουν το ΤΕΙ σαν μια καλή μπίζνα» και «να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση της νεολαίας τη Νέα Δημοκρατία».

Ακολούθως παραθέτουν τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ με τα εργαστήρια και αρκετές χαμένες ώρες μαθημάτων, με τις δηλώσεις μαθημάτων και τις αντιστοιχίσεις, και απευθύνουν κάλεσμα στους φοιτητές να αναλάβουν δράση για το ζωντάνεμα του Συλλόγου Σπουδαστών, εξηγώντας τους λόγους που δεν συμμετείχαν στις εκλογές.

«Η απόφαση να μην συμμετάσχει το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. πάρθηκε με γνώμονα να μην νομιμοποιηθεί όλη αυτή η σαπίλα στη συνείδηση των σπουδαστών. Τέτοιες διαδικασίες τους τις χαρίζουμε. Μπορούμε να ξανά στήσουμε το Σύλλογο Σπουδαστών στα πόδια του με όποια δομή επιλέξουμε εμείς. Όλοι μαζί μπορούμε να καλυτερέψουμε τους όρους που σπουδάζουμε και ζούμε σήμερα, να διεκδικήσουμε πραγματική εκπαίδευση με βάση της δυνατότητες που έχει σήμερα η κοινωνία μας. Αναλαμβάνουμε δράση, μπαίνουμε μπροστά. Το επόμενο διάστημα παίρνουμε εμείς την πρωτοβουλία για ζωντάνεμα του Συλλόγου μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλη η επικαιρότητα