Πολιτική

Ανακοίνωση Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής για τα μέτρα της κυβέρνησης

Ακούστε το άρθρο

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν κινούνται στο πλαίσιο που έγκαιρα έθεσε το Κίνημα Αλλαγής. Υπήρξε βέβαια καθυστέρηση για αρκετά από αυτά.

Ειδικά αυτά που αφορούν την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τους εργαζόμενους, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και να συνοδευτούν από ελέγχους για τη σωστή εφαρμογή τους.

Καθώς ήδη υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για την απασχόληση.

Τα μέτρα που αφορούν την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα ώστε να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα, ενώ χρειάζεται να προχωρήσουν το ταχύτερο μέτρα για την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές.

Επισημαίνουμε ότι δυστυχώς ο Υπουργός Οικονομικών περιορίστηκε σε συστάσεις προς τις Τράπεζες, αντί να ανακοινώσει την αναστολή των πλειστηριασμών και την παράταση προστασίας της Α’ κατοικίας των ασθενέστερων δανειοληπτών. Καθώς και την επέκταση της αναστολής των δόσεων και για τα φυσικά πρόσωπα που είναι ενήμερα ως 31-12-2019.

Και φυσικά ούτε λόγος για τους χιλιάδες δανειολήπτες που παλεύουν να ρυθμίσουν το δάνειό τους με Τράπεζες και funds.

Τέλος οι Κυβερνητικοί «πανηγυρισμοί» για τις αποφάσεις του Eurogroup, δεν μπορούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι δεν τέθηκε, ούτε αποφασίστηκε η χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και ότι η κάθε χώρα θα σηκώσει κατά κύριο λόγο μόνη της το βάρος για την αντιμετώπιση της κρίσης, χωρίς καμία πρόνοια για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. 

Όλη η επικαιρότητα