Αθλητισμός

Ανακοίνωσε Γιαννακίδη, αποκτά και Αγγελόπουλο

markopoylos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην ανακοίνωση της απόκτησης του Μιχάλη Γιαννακίδη προχώρησε χθες ο Κόροιβος Αμαλιάδας, με τον αθλητή να τίθεται στη διάθεση του Χάρη Μαρκόπουλου για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο 26χρονος γκαρντ θα ενισχύσει σημαντικά την ομάδα του Κοροίβου, στο νέο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής μπάσκετ και αποτελεί την τρίτη μεταγραφή των «νεοφώτιστων».

Η ανακοίνωση του Κοροίβου:

«Ο Κόροιβος ανακοινώνει την απόκτηση του 26χρονου σούτινγκ γκαρντ, Μιχάλη Γιαννακίδη. Ο νέος παίκτης της ομάδας ξεκίνησε την καριέρα του από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, απ’ όπου βρέθηκε το καλοκαίρι του 2006 στη ΜΕΝΤ.

Οι εμφανίσεις του με τους Θεσσαλονικείς στην Α2 ήταν εντυπωσιακές και το 2008 μετακόμισε στον ΠΑΟΚ, όπου είχε αξιόλογη παρουσία μέχρι το 2012 που αποχώρησε για να μετακομίσει στον Ίκαρο.

Μετά τους Καλλιθεάτες βρέθηκε στα Τρίκαλα, όπου βοήθησε σημαντικά στην παραμονή τους στην Α1, έχοντας κατά μέσο όρο 4,6 πόντους, 1,6 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ ανά αγώνα.

Ο Μιχάλης Γιαννακίδης είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές μας ομάδες, ενώ συν τοις άλλοις έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων το 2009 με την φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Who is who

Όνομα: Μιχάλης Γιαννακίδης

Ημ. Γέννησης: 6/4/1988

Θέση: γκαρντ

Ύψος: 1,93μ.

Προηγούμενες ομάδες: Μαντουλίδης, ΜΕΝΤ, ΠΑΟΚ, Ίκαρος Καλλιθέας, Τρίκαλα”.

Πολύ κοντά σε Αγγελόπουλο

Εντωμεταξύ η ομάδα του Κοροίβου είναι πολύ κοντά στον Νίκο Αγγελόπουλο, 30 ετών, πάουερ φόργουορντ, που αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ρέθυμνο.

Ο αθλητής έχει ουσιαστικά συμφωνήσει με την ομάδα της Ηλείας και αναμένεται η ανακοίνωση της απόκτησής του.

Επίσης σήμερα θα ανακοινωθεί η παραμονή του Γαλιώτου, ενώ όσον αφορά την προετοιμασία της ομάδας, την Τρίτη θα γίνει (πιθανότατα) η πρώτη συγκέντρωση κεκλεισμένων των θυρών και την Τετάρτη θα ξεκινήσει ουσιαστικά η προετοιμασία για τη νέα χρονιά.


Τσεκάρει τους μικρούς ο Μαρκόπουλος

O Kόροιβος προχωράει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό, ενώ όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια θα δοθούν ευκαιρίες και σε κάποια ταλαντούχα παιδιά από την Ηλεία. Την Πέμπτη και την Παρασκευή έγιναν κάποιες προπονήσεις, στις οποίες έλαβαν μέρος παίδες και έφηβοι, με τον Χάρη Μαρκόπουλο να “τσεκάρει” τα νεαρά παιδιά.

Κάποιοι εξ αυτών θα βρεθούν στην αντρική ομάδα και θα συμμετέχουν στις προπονήσεις, ενώ αν δουλέψουν σκληρά και μεθοδικά θα πάρουν τις ευκαιρίες που τους αναλογούν. Ο κόουτς Μαρκόπουλος θέλει να παρακολουθεί την εξέλιξη των μικρών σε ηλικία παικτών από τα “σπλάχνα” του συλλόγου και θα βρίσκεται κοντά στα τμήματα υποδομών.

Ξεκινάει το παιδικό

Τη στιγμή που ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας του αντρικού τμήματος του Κοροίβου εν όψει της παρθενικής συμμετοχής στην Α1 Εθνική Κατηγορία, σήμερα ρίχνονται στη μάχη οι παίδες. Η περσινή πορεία στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΗ ήταν εξαιρετική και φέτος οι άνθρωποι της ομάδας φιλοδοξούν να δουν ανάλογη συνέχεια. Ο Γιώργος Λεβεντούρης θα περιμένει τους παίκτες του στις τέσσερις το απόγευμα στο βοηθητικό του κλειστού της Αμαλιάδας.


Του Χρ. Κανελλόπουλου

xrkanl.1@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα