Categories: Πολιτική

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη: Έντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Share

Στα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας με «ατζέντα» τα θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και απασχόλησης, απάντησαν ασκώντας έντονη κριτική, τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ η εκπρόσωπος Τύπου Πόπη Τσαπανίδου, τονίζει ότι «Θυμήθηκε μετά από έναν χρόνο αισχροκέρδειας και μείωσης εισοδημάτων να μιλήσει για μισθούς».

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «Η γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη», ενώ το ΚΚΕ, σημειώνει ότι «ο μύθος που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, κατέρρευσε με πάταγο».

Το ΜΕΡΑ25 τέλος, αναφέρει ότι «Οι πολίτες ζουν στο πετσί τους τις βάρβαρες πολιτικές της Μητσοτάκης ΑΕ».

Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ – Τσαπανίδου: Θεωρεί κατόρθωμα την ακραία φτωχοποίηση

«Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε να μιλήσει για μισθούς μετά από ένα χρόνο αισχροκέρδειας. Εχει αναβάλλει 12 φορές την επενδυτική βαθμίδα από το 2019 και του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, «ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί κατόρθωμα την ακραία φτωχοποίηση της κοινωνίας και νομίζει ότι κάποια ανεπαρκή κουπόνια, τα οποία μάλιστα προέρχονται από τα υπερέσοδα του ΦΠΑ, θα τον διασώσουν πολιτικά.

Θυμήθηκε μετά από έναν χρόνο αισχροκέρδειας και μείωσης εισοδημάτων να μιλήσει για μισθούς όταν επί των ημερών του:

τα νοικοκυριά με εισοδήματα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης
ο κατώτατος μισθός έχει χάσει ήδη ο 20% της αγοραστικής του δύναμης – κι αυτό μετά τις όποιες αυξήσεις έγιναν

Δεν βρήκε όμως μισή λέξη να πει για την αύξηση του ιδιωτικού χρέους και την έκρηξη των δόσεων στα τραπεζικά δάνεια, που σήμερα ακόμα και ο συνεπής δανειολήπτης βλέπει μια δόση δανείου να αυξάνεται μέχρι και 300 ευρώ απ’ τη μια μέρα στην άλλη».

«Τέλος, όσον αφορά στην επενδυτική βαθμίδα που δήθεν θα παίρναμε αμέσως μετά τις εκλογές του 2019, θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη πως την έχει αναβάλλει 12 φορές και τώρα θυμήθηκε πως και για αυτήν την προσωπική του αποτυχία φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον αρχίζει να καταλαβαίνει πως Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες που ποτέ δεν θα συναντηθούν» καταλήγει η Πόπη Τσαπανίδου.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Γιγάντωση κοινωνικών ανισοτήτων με υπογραφή Μητσοτάκη»

«Η γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσθέτει:

«Για μία ακόμη φορά, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε την επικοινωνιακή διαχείριση της σκληρής πραγματικότητας που βιώνει η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι. Οι πολίτες, όμως, γνωρίζουν πως έχουν πληγεί σε πρωτόγνωρο βαθμό από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, που απομειώνει την αγοραστική τους δύναμη. Οι ατελέσφορες, αναποτελεσματικές, εμβαλωματικού και επιδοματικού χαρακτήρα πολιτικές και προσωρινές λύσεις για τους πολλούς, σε αντίθεση με τις προνομιακές, μόνιμου και χαριστικού χαρακτήρα ρυθμίσεις για τους λίγους και ισχυρούς, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αλλά μεγαλώνουν τις ανισότητες και αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει όσες συνεντεύξεις και αν δώσει ο κ. Μητσοτάκης ή όσες υποσχέσεις και αν επαναλάβει. Η γιγάντωση των ανισοτήτων στη χώρα φέρει την υπογραφή του».

ΚΚΕ: «Ο λαός “ανταμείβεται” με τα pass της κοροϊδίας και ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις»

«Αν κάτι κατέρρευσε με πάταγο αυτά τα χρόνια, είναι ο μύθος που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, ότι η ανάπτυξη υπέρ των λίγων μπορεί να διανέμεται δίκαια και στους πολλούς. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και αυτό διαδραματίζεται αυτήν την περίοδο μπροστά στα μάτια του λαού. Την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τον τουρισμό κι άλλου καταγράφουν ρεκόρ κερδών, ο λαός “πληρώνει” τα ρεκόρ στον πληθωρισμό, την ενεργειακή φτώχεια, τη φοροληστεία, την εκμετάλλευση, τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και “ανταμείβεται” με τα pass της κοροϊδίας, με τα προεκλογικά επιδόματα της εξαγοράς και με τα ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις που εξανεμίζονται, εξαιτίας της ακρίβειας, πριν καν δοθούν».

«Στη δεκαετία που συμπληρώθηκε, από το 2012 μέχρι σήμερα, ο λαός μας έζησε τα πάντα, την εναλλαγή κρίσης κι ανάπτυξης, την εναλλαγή εκβιασμών και ψεύτικων υποσχέσεων, την εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων κάθε απόχρωσης. Σε κάθε φάση έβγαινε πιο ζημιωμένος, με νέα βάρη και μ’ ένα αντιλαϊκό οικοδόμημα, που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το οποίο όχι μόνο διατηρείται, αλλά κι επεκτείνεται, όπως συμβαίνει με το κοινό αντεργατικό πλαίσιο για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις. Σε συνθήκες κρίσης πλήρωνε με μειώσεις μισθών και συντάξεων, τώρα πληρώνει με την ακρίβεια που οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα. Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην αντίπερα όχθη και με βάση αυτό το ΚΚΕ καταθέτει προτάσεις που δίνουν ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα, που θέτουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και που πάνω απ’ όλα αναδεικνύουν ότι, για να κερδίσει η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, θα πρέπει να χάσει το κεφάλαιο και οι κάθε λογής πολιτικοί του εκπρόσωποι. Αυτό είναι το διακύβευμα τόσο του καθημερινού αγώνα όσο και των εκλογών και γι’ αυτό χρειάζεται ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό.

ΜΕΡΑ25: «Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να παραποιήσει ως συνήθως την πραγματικότητα»

Σε σχόλιο του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜΕΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης στο Ράδιο ΜέΡΑ, ανέφερε:

«Ο PrimeministerGR στη συνεντευξη τύπου προσπαθεί να παραποιήσει ως συνήθως την πραγματικότητα και να εξαπατήσει τους πολίτες. Δεν πείθει κανέναν όμως πια. Οι πολίτες ζουν στο πετσί τους τις βάρβαρες πολιτικές της ΜητσοτάκηςΑΕ».