Αθλητισμός

Ανακοίνωση – Καταγγελία του Συλλόγου Φίλων Πανηλειακού

paniliakos_fan_club.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο ιστορικότερο σωματείο του Νομού μας, τον Πανηλειακό εξέδωσε σήμερα ο Σύλλογος Φίλων Πανηλειακού και στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Παρόλο που όλοι οι Φίλαθλοι του Πανηλειακού σήμερα θα θέλαμε να παρακολουθούμε την Προετοιμασία μιας Νέας ομάδας να εξελίσσεται, δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει. Αντί αυτού, αναγκαζόμαστε πάλι να βγάλουμε μια ανακοίνωση για όλα τα πραγματικά τραγικά γεγονότα που διαδραματίζονται εις βάρος της αγαπημένης μας ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες.

Σ’ αυτές τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε μια Κίνηση Πυργιωτών Επαγγελματιών και Φιλάθλων του Πανηλειακού να δημιουργείται και να ενδιαφέρεται να πάρει στα χέρια της τα ηνία της ομάδας. Είδαμε συγκεντρώσεις της κίνησης με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον. Είδαμε να αγκαλιάζουν την κίνηση παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πανηλειακού, ιστορικές μορφές της ομάδας, αλλά και παλιοί ιστορικοί ηγέτες και παράγοντες. Είδαμε απλούς φίλαθλους όπως εμείς που ένιωσαν μια ελπίδα μέσα από αυτή τη νέα αρχή και αγκάλιασαν την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή. Είδαμε τη διενέργεια μιας Γενικής Συνέλευσης που πήρε ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον του Πανηλειακού, με την πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου έπειτα από πολλά χρόνια. Είδαμε ότι υπάρχει η ελπίδα, ο Πανηλειακός να σωθεί και να απαλλαγεί από τα δυσβάσταχτα χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενες δύο Διοικήσεις ( Ντάβαρη και Μπίκου-Θεοδωρόπουλου-Κόρδα) ύψους 300.000 ευρώ. Είδαμε ένα γειτονικό Σύλλογο (Π.Φ.Ο. Πανόπουλου) και τον ιδιοκτήτη του κ. Γιώργο Πανόπουλο να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ τον Α.Φ.Μ. της ομάδας του για το κοινό καλό του τόπου μας, για τη σωτηρία του Πανηλειακού. Είδαμε αλληλεγγύη και συσπείρωση γύρω από έναν κοινό στόχο, ΤΗΝ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ.
Δυστυχώς όμως μέσα σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που γίνεται αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, είδαμε πάλι να εμφανίζονται ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ και να υποσκάπτουν όλες τις διαδικασίες.
Είδαμε από τη μια τον κ. Ντάβαρη να κάνει ότι περνά από το χέρι του όλο αυτό το διάστημα ώστε να κωλυσιεργεί τις διαδικασίες αλλαγής διοίκησης, είτε μην παρουσιάζοντας τον Οικονομικό Απολογισμό της Διοίκησης του, είτε παρουσιάζοντας στοιχεία και νούμερα αμφιβόλου προελεύσεως και αξιοπιστίας και χωρίς την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής που απαιτείται προσπαθώντας να αποκρύψει τις ατασθαλίες τις Διοίκησης του τις οποίες τώρα πια όλοι ξέρουμε. Εκτός αυτού, με το ενδεχόμενο της συμμετοχής της ομάδας στη Β’ Εθνική το οποίο πρόεκυψε κατά τη διάρκεια, άρχισε να δημιουργεί κι άλλα προβλήματα προσπαθώντας να ακυρώσει τις Γενικές Συνελεύσεις που ο ίδιος προκήρυξε και ο κόσμος του Πανηλειακού παρουσία του κ. Ντάβαρη ενέκρινε την αποχώρηση του. Και τώρα ξεπουλά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας για χαρτζιλίκι.
Είδαμε από την άλλη, τους διοικούντες τις περιόδου 2007-2011 ( Μπίκος – Θεοδωρόπουλος – Κόρδας) συμμετέχοντας ύπουλα σε όλες τις διαδικασίες της Κίνησης Πυργιωτών Επιχειρηματιών να προσπαθούν να φορτώσουν όλα τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων στη νέα ομάδα (με την προτροπή εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου) με μόνο σκοπό το προσωπικό τους συμφέρον, δηλαδή να μη μεταφερθούν σε φυσικά πρόσωπα (στους ίδιους) τα χρέη που δημιούργησαν. Αφού κατάλαβαν ότι δε μπορούν να περάσουν το κόλπο τους άρχισαν να παρουσιάζουν επαφές με  Όμιλο Επιχειρηματιών από την Αθήνα, (αμφιβόλου αξιοπιστίας) ο οποίος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη νέα διοίκηση του Πανηλειακού.
Για να φτάσουμε τελικά στην Κυριακή 14-07-2013, στο τελευταίο μέρος της Γενικής Συνέλευσης με την εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου όπου είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια το παρασκηνιακό παιχνίδι εις βάρος του Πανηλειακού να φτάνει στο τελικό του στάδιο.
Είδαμε να παραποιούνται μπροστά μας τα βιβλία μελών του Σωματείου. Είδαμε παρασκηνιακές συνεννοήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να πάρουν οι Αθηναίοι Επιχειρηματίες την πλειοψηφία του Ερασιτέχνη από την Κίνηση των Πυργιωτών κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ, ούτε επί εποχής Σταυρόπουλου (δηλαδή να φύγει η διοίκηση του Ερασιτέχνη από τον Πύργο). Είδαμε ανθρώπους χωρίς ίχνος ηθικής να αποκαλύπτουν το ποιον τους. Εμάς δε μας θέλουν κοντά στην ομάδα ούτε την Κίνηση των Πυργιωτών γιατί τους έχουμε μάθει καλά πια ποιοι είναι. Μας έχουν βρίσει και κατηγορήσει σαν οργανωμένους πάλι στο παρελθόν.
Για να μη μακρηγορούμε άλλο, όλες αυτές οι παρασκηνιακές κινήσεις εις βάρος της ομάδας έχουν σαν αποτέλεσμα:
Να έχει διχαστεί ο κόσμος του Πανηλειακού (ως αποτέλεσμα και της παραπληροφόρησης από μερίδα διαδικτυακών ΜΜΕ).
Να έχει καθυστερήσει ο σχεδιασμός της ομάδας με αποτέλεσμα όλοι σχεδόν οι παίκτες της να έχουν υπογράψει σε αντιπάλους της κατηγορίας.
Και γενικά όλες οι διαδικασίες να έχουν καθυστερήσει τόσο ώστε η ομάδα να βρίσκεται σε οριακό σημείο όχι μόνον όσον αφορά τη συμμετοχή της στην κατηγορία αλλά ακόμα σημαντικότερο όσον αφόρα την ίδια της την ύπαρξη.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΙ – ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ – ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ – RED BOYS – ATHENS CLUB – RED YOUTH

Όλη η επικαιρότητα