Hobby

Αναμνηστικά από τις στάχτες ανθρώπων που έχουν αποτεφρωθεί (PHOTOS)

427208fb94067fedb7d0cd9ecf991144-1200x627.jpg
Ακούστε το άρθρο

Όταν κάποιος αγαπημένος πεθαίνει μέρος της διαδικασίας επούλωσης είναι να φτιάξουμε ένα όμορφο και σημαντικό αναμνηστικό για αυτούς.

Αυτό το αναμνηστικό μπορεί να είναι ένα άλμπουμ με φωτογραφίες ή απλά ένα αναμνηστικό που σήμαινε πολλά για το αγαπημένο μας αυτό πρόσωπο.

Ωστόσο, η εταιρία Artful Ashes προτείνει μια εναλλακτική λύση. Η εν λόγω εταιρία με έδρα το Σιάτλ ενσωματώνει τις στάχτες σε γυάλινα γλυπτά, που επιτρέπει σε αυτούς που επιλέγουν την αποτέφρωση να τιμούν για πάντα το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Η ενσωμάτωση των σταχτών μέσα ένα έργο τέχνης είναι ένας συγκινητικός τρόπος να τιμήσουμε τον αγαπημένο μας που πέθανε.

Χρησιμοποιώντας μόλις μια κουταλιά της σούπας στάχτη ανά τεμάχιο, η εταιρία δημιουργεί μοναδικά γλυπτά και δίνει την ευκαιρία σε κάθε οικογένεια να τιμήσει τον αγαπημένο της.

Σε συνδυασμό με τα χρώματα που χρησιμοποιούν οι στάχτες επιπλέουν σε μια δίνη μέσα στο γυαλί, όπως και ο αφρός της θάλασσας, δημιουργώντας ένα όμορφο ενθύμιο που θα διαρκέσει για χρόνια.

Με την πρώτη ματιά φαίνεται ως μια συνηθισμένη γυάλινη μπάλα με έναν ιριδίζον στρόβιλο. Αλλά αυτό που βλέπουμε στην πραγματικότητα είναι τις στάχτες ενός αγαπημένου προσώπου, που αιωρούνται μέσα στο γυαλί.

Η Artful Ashes φτιάχνει και σφαιρικά γλυπτά και σε σχήμα καρδιάς. Όλα είναι χειροποίητα, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν δυο ίδια.

Οι οικογένειες μπορούν να πάνε στο εργαστήριο της εταιρίας και να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στην διαδικασία.

Μπορούν να επιλέξουν ποιο χρώμα θέλουν για το γλυπτό τους και πραγματικά να κάνουν το κάθε κομμάτι ξεχωριστό.

Επίσης, βλέπουν τις στάχτες να τυλίγονται στο λιωμένο γυαλί, στο οποίο θα διατηρηθούν για πάντα.

Αυτό το γλυπτό σε σχήμα καρδιάς είναι ακόμα λαμπερό από την έντονη θερμότητα του κλιβάνου. Οι απαλοί και αφρώδεις στρόβιλοι είναι οι στάχτες.

Και αν μια οικογένεια δεν μπορεί να πάει μέχρι το Σιάτλ, η εταιρία κάνει αποστολές σε όλη την χώρα.

Και επειδή κάθε γλυπτό χρειάζεται μόνο μια κουταλιά της σούπας στάχτη, μπορούν να φτιαχτούν πολλά γλυπτά για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Οι πελάτες της εταιρίας υποστηρίζουν, ότι τα γλυπτά αυτά τους βοήθησαν να ξεπεράσουν ευκολότερα τον θάνατο των αγαπημένων τους.

Πολλοί έχουν εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες τους προς την εταιρία. Ένας πελάτης έγραψε:

“Όταν ο πατέρας μου πέθανε, ήταν δύσκολο να εξηγήσω την αποτέφρωση στα παιδιά μου. Έχοντας τις στάχτες του παππού σε ένα όμορφο γλυπτό, βοήθησε τα παιδιά μου να ξανασυνδεθούν με τον πατέρα μου. Ακόμα και ως ενήλικας, με παρηγορεί πάρα πολύ να έχω ένα τέτοιο ενθύμιο του πατέρα μου. Είναι σαν να εξακολουθεί να βρίσκεται στην ζωή μας. Σας ευχαριστώ πολύ για την καταπληκτική δουλειά σας!”

Οι οικογένειες μπορούν επίσης να επιλέξουν ένα μοναδικό στυλ και χρώμα που να αντιπροσωπεύει το αγαπημένο τους πρόσωπο, όπως αυτή η σφαίρα με μπλε και πράσινο..

..ή αυτή η μοντέρνα μαύρη σφαίρα που οι στάχτες ξεχωρίζουν.

Μια διαφανής και λαμπερή σφαίρα είναι υπέροχη και αιθέρια.

Το αναμνηστικό μπορεί να γίνει για όλα τα μέλη της οικογένειας. Πολλοί τα δίνουν ως δώρα.

Είναι ένας ξεχωριστός τρόπος για να θυμούνται αυτοί που επιλέγουν την αποτέφρωση να έχουν για πάντα τους αγαπημένους τους και είναι δώσουν κάτι πολύτιμο για τις επόμενες γενιές τους.

Μπορεί να μην είναι συμβατικός, αλλά είναι ένας ωραίος τρόπος να κρατήσουν αυτοί που επιλέγουν την αποτέφρωση τους αγαπημένους τους για πάντα κοντά τους.

Πηγή: tilestwra.com

Όλη η επικαιρότητα