Ηλεία

Ανανέωση σε τέσσερις δήμους – Εκείνοι που παρέμειναν και τα νέα πρόσωπα (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Δήμος Πύργου

Με τα ίδια πρόσωπα στο Προεδρείο, συνεχίζει και την επόμενη θητεία του, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πύργου, τα μέλη του οποίου χθες προχώρησαν στις προγραμματισμένες δημαιρεσίες κατά την διάρκεια των οποίων εκλέχθηκαν ο πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με τους αναπληρωματικούς τους.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου στις 2.30 το μεσημέρι χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις και παρατράγουδα ενώ υπήρξε γενικότερα κλίμα ομοφωνίας για τα μέλη που προτάθηκαν. Ωστόσο υπήρξαν και απόντες από την διαδικασία ενώ κατά την εκλογή τόσο των μελών του προεδρείου όσο και των μελών των επιτροπών, καταμετρήθηκαν και λευκά ψηφοδέλτια, που όμως δεν επηρέασαν την διαδικασία. Από την χθεσινή εκλογική διαδικασία απουσίαζαν η επικεφαλής της παράταξης «Ανοικτή Συμπολιτεία», Δώρα Καλάκου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Αθανάσουλας και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Παναγιώτης Εξαρχόπουλος, Θανάσης Γκατζόπουλος και Παναγιώτης Σταθόπουλος.

Με τα ίδια πρόσωπα θα συνεχίσει την δεύτερη θητεία του το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου. Από την διαδικασία, πρόεδρος εξελέγη ο Δημήτρης Μεσσαλάς, αντιπρόεδρος ο Γιάννης Βαρελάς και γραμματέας ο Γιάννης Αργυρόπουλος.

Χωρίς αλλαγές το Προεδρείο

Οι δημαιρεσίες ξεκίνησαν για την εκλογή του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, με την διαδικασία να συντονίζει ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης, Γιώργος Ανδριόλας.

Από την πλευρά της παράταξης του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, προτάθηκε και πάλι ο Δημήτρης Μεσσαλάς, ο οποίος από τους 28 δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν εκλέχθηκε με 23 ψήφους θετικές ενώ ανευρέθηκαν και 5 λευκά. Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προτάθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανάσα», Γιάννης Βαρελάς, ο οποίος έλαβε 22 θετικές ψήφους και υπήρξαν 6 λευκά. Τέλος γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, προτάθηκε από την παράταξη «Όραμα Δημιουργίας», ο Γιάννης Αργυρόπουλος (του Παναγιώτη) που εκλέχθηκε με 20 θετικές ψήφους ενώ καταμετρήθηκαν και 8 λευκά ψηφοδέλτια.

Τα μέλη του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εκλέχθηκαν χθες κατά τις δημαιρεσίες στον δήμο Πύργου.

«Συνεχίζει τηρώντας τις υποσχέσεις του»

Το νέο Προεδρείο ανέλαβε τα καθήκοντά του και θα συνεχίσει για την δεύτερη θητεία (2,5 χρόνια) με τα εκλεγέντα μέλη να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την επανεκλογή τους και την στήριξη που έδειξαν στο πρόσωπό τους οι παρατάξεις που ανήκουν.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, Δημήτρης Μεσσαλάς, κατά την σύντομη τοποθέτησή του, επεσήμανε πως τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, τήρησε τις υποσχέσεις του, λειτουργώντας με δημοκρατικότητα, αντικειμενικότητα και νομιμότητα και τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 86 συνεδριάσεις από τις οποίες έχουν εκδοθεί 1.017 αποφάσεις και καμία από αυτές δεν έχει επιστραφεί από τον έλεγχο νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Την δέσμευση πως θα ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις τους και για την επόμενη θητεία εξέφρασαν από την πλευρά τους στις δικές τους τοποθετήσεις ο αντιπρόεδρος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, Γιάννης Βαρελάς και Γιάννης Αργυρόπουλος (του Παναγιώτη).

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας», Γιάννης Αργυρόπουλος, πρότεινε για γραμματέα εκ νέου τον Γιάννη Αργυρόπουλο, που εκλέχθηκε με 20 θετικές ψήφους.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προεδρείου η εκλογική διαδικασία συνέχισε με τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Οι παρατάξεις σε ολιγόλεπτο διάλλειμα αποφάσισαν για τα μέλη που θα προτείνουν τα οποία στη συνέχεια εκλέχθηκαν με τις θετικές ψήφους του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία εκλογής για τα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, χρειάσθηκε να επαναληφθεί δύο φορές, καθώς, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα», Τάκης Αντωνακόπουλος, δεν εκλέχθηκε με την πρώτη φορά.

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, το οκταμελές συμβούλιο της Οικονομικής Επιτροπής, όπως διαμορφώθηκε απαρτίζεται από τους, (τακτικά μέλη) Παναγιώτη Μπόμπορη, Σωτήρη Γεωργόπουλο, Νίκο Βλαχαντώνη, Βασίλη Σεϊντή, Αναστάσιο Ασημακόπουλο, Γιάννη Αργυρόπουλο (του Γεωργίου), Αντώνη Καράμπελα και Τάκη Αντωνακόπουλο ενώ ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Κώστας Γεράνιος, Λάκης Αθανασόπουλος, Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, Βασίλης Παναγόπουλος και Χάρης Μιχαλακόπουλος.

Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις ολοκληρώθηκε και η εκλογική διαδικασία για τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Έτσι, μετά την εκλογική αναμέτρηση εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη οι Γιώργος Ανδριόλας, Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, Νίκος Βλαχαντώνης, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, Αυγερινός Ζουμπάκης, Λεωνίδας Δημουλιάς, Βασίλης Παναγόπουλος και Θεόδωρος Κόρδας. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Νίκος Τσίμπρης, Κώστας Γεράνιος, Νίκος Λουμιώτης, Χάρης Μιχαλακόπουλος και Γιάννης Αργυρόπουλος (του Παναγιώτη).

Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Άβα Βαγγελάτου, κατά την διάρκεια εκλογής των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κατήγγειλε αποκλεισμό της παράταξής της εκ μέρους μελών της μειοψηφίας.

Καταγγελίες για αποκλεισμό Λαϊκής Συσπείρωσης

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μικροεντάσεις δημιουργήθηκαν μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, όταν κατά την διαδικασία της σύσκεψης για τα πρόσωπα που θα προταθούν ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Άβα Βαγγελάτου, κατήγγειλε αποκλεισμό της παράταξής της, από την εκλογική διαδικασία. Συγκεκριμένα λίγο αργότερα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Λαϊκή Συσπείρωση αποκλείσθηκε από το ψηφοδέλτιο των τακτικών μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με αδιαφανή κριτήρια, χωρίς αιτιολογία εκ μέρους μελών της μειοψηφίας και με μοναδικό στόχο να μονοπωλήσουν όλες τις θέσεις των τακτικών μελών».

Με δύο νέα πρόσωπα, συνεχίζει την θητεία του το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας. Από την χθεσινή διαδικασία πρόεδρος εξελέγη ο Π. Φλέσσας, αντιπρόεδρος η Α. Παπαϊωάννου – Γεωργακοπούλου και γραμματέας ο Α. Χρυσανθακόπουλος.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Με νέα πρόσωπα στη θέση του Προέδρου και Γραμματέα και την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της Αντιπροέδρου, συνεχίζει για τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, η σύνθεση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, την δεύτερη θητεία του, ύστερα από τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων στο δημαρχείο της Ολυμπίας. Παρουσία του δημάρχου, Θύμιου Κοτζιά, ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης, Πέτρος Γιαννακόπουλος, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεδρίασης και κατά συνέπεια την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας προκειμένου να εκλεχθούν τα μέλη του νέου Προεδρείου για το διάστημα των επόμενων δυόμιση ετών που προβλέπει ο νόμος.

Οι δημαιρεσίες ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα ενώ μετά την εκλογική «αναμέτρηση» τα νέα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούν στο πρόσωπο του Προέδρου, όπου εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Φλέσσας, αντικαθιστώντας τον μέχρι πρότινος πρόεδρο, Πανάγο Παντελάκο. Επίσης, ακόμα ένα νέο πρόσωπο που εκλέχθηκε κατά την χθεσινή διαδικασία στη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, είναι ο Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, που αντικατέστησε την μέχρι πρότινος γραμματέα, Ρόη Αντωνοπούλου.

Το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, από την άλλη, ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στη θέση της οποίας παρέμεινε η Άννα Παπαϊωάννου – Γεωργακοπούλου, που θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της για τα επόμενα δυόμιση χρόνια.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, προτάθηκαν μόνο από την πλευρά της πλειοψηφίας καθώς οι παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, δεν πρότειναν κάποιο πρόσωπο για τις θέσεις αυτές ενώ από την άλλη η αντιπρόεδρος, προτάθηκε από την πλευρά της μειοψηφίας.

Οι δημαιρεσίες ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο Ολυμπίας, ενώ από την χθεσινή διαδικασία αναδείχθηκαν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη οι Γιώργος Κρέζος, Ρόη Αντωνοπούλου, Βασίλης Αρβανίτης και Νίκος Μαρούντας από την πλειοψηφία και Γιώργος Αηδόνης και Μαρία Πάτση από την αντιπολίτευση.

Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, Γιώργος Παναγόπουλος και Φώτης Κωσταριάς από την πλειοψηφία και Γιάννης Αλεξανδρόπουλος και Δημήτρης Δημητρόπουλος από την αντιπολίτευση.

Ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Πέτρος Γιαννακόπουλος, έκανε την έναρξη των δημαιρεσιών παρουσία του δημάρχου, Θύμιου Κοτζιά.

Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη οι

Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Παναγόπουλος, Φώτης Κωσταριάς και Γιάννης Πανούτσος από την πλειοψηφία καθώς και Δημήτρης Δημητρόπουλος και Αντώνης Μουζής από την αντιπολίτευση.

Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, Γιώργος Κρέζος και Παναγιώτης Κανελλάκης από την πλειοψηφία και οι Αντρέας Μπενέτζης και Αντώνης Σοφιανός από την αντιπολίτευση.

Αμετάβλητη η σύνθεση του προεδρείου στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: πρόεδρος Β.Διαμαντόπουλος (κέντρο), αντιπρόεδρος Γ.Δελέγκος (αριστερά) και γραμματέας Δ.Μπατζάκας (δεξιά)

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων 

Αμετάβλητη παρέμεινε η σύνθεση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κατά τις χθεσινές δημαιρεσίες στο δημαρχειο Κρεστένων, δείχνοντας ότι υπάρχει κλίμα συναίνεσης παρά τις κατά καιρούς πολιτικές διαφωνίες.

Πρόεδρος επανεξελέγη ομόφωνα ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ύστερα από πρόταση του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, ενώ με 19 ψήφους και ένα λευκό εξελέγη αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δελέγκος, ο οποίος προτάθηκε από τη μειοψηφία. Γραμματέας, με πρόταση του δημάρχου, επανεξελέγη ομόφωνα ο Δημήτρης Μπατζάκας.

Ο κ.Διαμαντόπουλος ευχαρίστησε τον κ.Μπαλιούκο για την πρόταση και το Σώμα για την ανανέωση της εμπιστοσύνης  προς το πρόσωπό του και τόνισε ότι έχει επίγνωση της ευθύνης που έχει αναλάβει, επισημαίνοντας ότι η γνώση του και η εμπειρία του θα είναι καθημερινά στη διάθεση των δημοτών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σειρά δράσεων που έχει δρομολογήσει ο δήμος, αναφέροντας ότι είναι αναγκαία η συστράτευση για την επίτευξη των στόχων.

Προεδρεύων ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος Δημ.Φωτεινόπουλος μαζί με την υπάλληλου του δήμο, Τζ.Χρονά έφερεν εις πέρας με επιτυχία τις δημαιρεσίες

Ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δελέγκος ευχαρίστησε την κα Κουσκουρή για την πρόταση και το Σώμα για την εμπιστοσύνη με την υπερψήφισή του και πρόσθεσε ότι ο δήμος έδειξε το ανάστημά του για την καλή και δυναμική του λειτουργία και ζήτησε αγωνιστική παρουσία από όλους για το καλό των δημοτών. Ο κ.Μπατζάκας ευχαρίστησε με τη σειρά του τον δήμο και το Σώμα και δεσμεύθηκε για τη συστράτευσή του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου.

Σε κλίμα συναίνεσης οι δημαιρεσίες στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
Σε κλίμα συναίνεσης οι δημαιρεσίες στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Στην Οικονομική Επιτροπή προτάθηκαν εξελέγησαν τακτικά μέλη οι:

(πλειοψηφία)

Καραντώνης Παναγιώτης (15 ψήφοι)

Φωτεινόπουλος Δημοσθένης (15 ψήφοι)

Τουρής Γεώργιος (16 ψήφοι)

Τουρής Τρύφων (15 ψήφοι)

Μειοψηφία

Χατζόπουλος Γεώργιος (13 ψήφοι)

Λεπέτσος Γεώργιος (17 ψήφοι)

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι

(Πλειοψηφία)

Μωραΐτου – Ζαφειροπούλου Ρούσσα (17 ψήφοι)

Στρουμπάκου Κωνσταντίνα (17 ψήφοι)

Βασιλόπουλος Παναγιώτης (19 ψήφοι)

(Μειοψηφία)

Καλογερόπουλος Δημήτριος (11 ψήφοι)

Δελέγκος Ιωάννης (16 ψήφοι)

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν τακτικά μέλη οι:

(πλειοψηφία)

Σαραντοπούλου Αγγελική (17 ψήφοι)

Φούρναρης Χρήστος (17 ψήφοι)

Στρουμπάκου Κωνσταντίνα (16 ψήφοι)

Μωραΐτου – Ζαφειροπούλου Ρούσσα (15 ψήφοι)

(μειοψηφία)

Κοτρέτσος Βασίλειος (12 ψήφοι)

Κατσιέρη Αικατερίνη (15 ψήφοι)

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι:

(πλειοψηφία)

Καραντώνης Παναγιώτης (16 ψήφοι)

Τουρής Γεώργιος (16 ψήφοι)

Παπαγρηγορίου Αθανάσιος (15 ψήφοι)

(μειοψηφία)

Κωστόπουλος Αθανάσιος (13 ψήφοι)

Χατζόπουλος Γεώργιος (14 ψήφοι)

Δήμος Ζαχάρως

O Nίκος Χαραλαμπόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, όπως προέκυψε από τις χθεσινές δημαιρεσίες. Ο νέος πρόεδρος –και μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος- προτάθηκε από την πλειοψηφία και έλαβε 14 θετικές ψήφους  ενώ βρέθηκαν και 5 λευκά. Αντιπρόεδρος προτάθηκε από τη μειοψηφία ο Χρήστος Βλάχος και εξελέγη με 13 θετικές ψήφους (6 λευκά), ενώ γραμματέας εξελέγη με 17 ψήφους (2 λευκά) ο Γιώργος Κρέσπης, διαδεχόμενος τον Παναγιώτη Γκόγκα.

Μέλη στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν τακτικά μέλη ο Τάσος Λαμπρόπουλος, ο Δημήτρης Βηλαράς, ο Δημ.Κόσσυφας και ο Παν.Γκόγκας από την πλειοψηφία, και ο Τάσος Αλτάνης και ο Ιωάννης Μπαλαδήμας από τη μειοψηφίας. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν ο Γρηγόρης Κλημαντίρης, η Αθηνά Γαλάνη και ο Γιώργος Κρέσπης. Πρόεδρος της επιτροπής παραμένει ο δήμαρχος Νίκος Φάμελος. Ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε το Σώμα για την εκλογή του και τόνισε ότι θα είναι αυστηρός και δίκαιος στα καθήκοντά του, τηρώντας τις ίσες αποστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς», στη θέση του κ.Χαραλαμπόπουλου ως αντιδήμαρχος αναμένεται να οριστεί ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως, Τάσος Λαμπρόπουλος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να οριστεί αντιδήμαρχος με ευθύνη τη ΔΕ Φιγαλείας ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βηλαράς.

Από αριστερά: Σπύρος Βασιλείου, Αλέξης Καστρινός, Μαρία Μπίλια, Νίκος Θεοδωρόπουλος

Δήμος Πηνειού

Με ανανεωμένο και έμπειρο αυτοδιοικητικό σχήμα συνεχίζει την πορεία της η δημοτική αρχή του Αλέξη Καστρινού στον δήμο Πηνειού. Στις χθεσινές δημαιρεσίες εξελέγη  με 23 ναι και 2 λευκά η  κ. Μαρία Μπίλια πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου, ενώ ορίσθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι και ένας εντεταλμένος σύμβουλος.

Αντιπρόεδρος του ΔΣ  εξελέγη ο κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος, και γραμματέας ο κ. Σπύρος Βασιλείου.

Οι αντιδήμαρχοι

Ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός όρισε τον κ. Βασίλειο Κασσιανό Αναπληρωτή Δήμαρχο σε περιπτώσεις απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου με δικαίωμα υπογραφής σε πάσης φύσεως θέματα πλην αυτών που απορρέουν από την ιδιότητα του Δημάρχου ως Πρόεδρου της Οικονομικής Επιτροπής με θητεία από 01-03-2017 έως και 31-08-2019.

Ακόμη όρισε τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ως αντιδημάρχους του Δήμου Πηνειού με θητεία από 01-03-2017 έως και 31-08-2019 και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:

Βασίλειος Κασσιανός ορίσθηκε   έμμισθος αντιδήμαρχος με τις παρακάτω αρμοδιότητες:1. συντονισμό των Αντιδημάρχων, των Προέδρων Δ.Κ. &Τ.Κ.,των Εκπροσώπων Τ.Κ. , των Προέδρων των Ν.Π.Δ.Δ., τωνΠροέδρων Επιτροπών & Συλλογικών οργάνων του Δήμου.2. Την πλήρη ευθύνη και εποπτεία των Οικονομικών υπηρεσιών 3. Την πλήρη ευθύνη και εποπτεία των Διοικητικών Υπηρεσιών και των ΚΕΠ καθώς και τη παραλαβή πάσης φύσεως δικαστικών εγγράφων. 4. Υπεύθυνο κληροδοτημάτων.5. Επικύρωση γνησίου υπογραφής & ακριβούς φωτοαντίγραφου καθώς και υπογραφή βεβαιώσεων κ.λ.π.6. Την εξουσιοδότηση της υπογραφής σε θέματα των ανωτέρω τομέων.

Στιγμιότυπο από την μυστική ψηφοφορία
  1. Αναστασόπουλος Γεώργιος ορίσθηκε καθ’ ύλην έμμισθος Αντιδήμαρχος με τις παρακάτω αρμοδιότητες :
  2. Υπεύθυνο αγροτικών θεμάτων του Δήμου (Ο.Γ.Α-ΕΛ.ΓΑ, Π.Σ.Ε.Α-Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ) 2. Υπεύθυνο πολεοδομικών θεμάτων & εφαρμογών 3. Υπεύθυνο Τεχνικών έργων 4. Υπεύθυνο εφαρμογής κανονιστικών αποφάσεων του ΔΣ σχετικά με θέματα ρύθμισης κυκλοφορίας, καθορισμός πεζόδρομων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, τον προσδιορισμό και λειτουργία των χώρων στάθμευσης σε κοινόχρηστους χώρους και τη σήμανση οδών. 5. Επικύρωση γνησίου υπογραφής & ακριβούς φωτοαντίγραφου καθώς και υπογραφή βεβαιώσεων κ.λ.π. 6. Την εξουσιοδότηση της υπογραφής σε θέματα των ανωτέρω τομέων.
  3. Γεωργόπουλος Διονύσιος ορίσθηκε καθ’ ύλην άμισθος Αντιδήμαρχος με τις παρακάτω αρμοδιότητες : 1. Υπεύθυνο υγείας ,κοινωνικής αλληλεγγύης, των μονάδων κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας (πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΤΕΒΑ, ΚΕΑ, Κέντρο Κοινότητας κ.λ.π.),Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.2. Υπεύθυνο Παιδείας – Δια βίου Μάθησης, κοινωνικής πολιτικής και ισότητας των φύλων. 3. Υπεύθυνο προγραμματισμού, ανάπτυξης και δημοσίων σχέσεων. 4. Υπεύθυνο γραφείου κίνησης οχημάτων του Δήμου, μηχανημάτων του Δήμου και θεμάτων ηλεκτροφωτισμού.5. Επικύρωση γνησίου υπογραφής & ακριβούς φωτοαντίγραφου καθώς και υπογραφή βεβαιώσεων κ.λ.π.6. Την εξουσιοδότηση της υπογραφής σε θέματα των ανωτέρω τομέων.
  4. Δήμου Δημήτριος ορίσθηκε καθ’ ύλην άμισθος αντιδήμαρχος με τις παρακάτω αρμοδιότητες : 1. Υπεύθυνο αθλητισμού 2. Υπεύθυνο θεμάτων ύδρευσης – αποχέτευσης 3. Υπεύθυνο τελέσεως πολιτικών γάμων.4. Υπεύθυνο συντονισμού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. 5. Επικύρωση γνησίου υπογραφής & ακριβούς φωτοαντίγραφου καθώς και υπογραφή βεβαιώσεων κ.λ.π. 6. Την εξουσιοδότηση της υπογραφής σε θέματα των ανωτέρω τομέων.
  5. Θανόπουλος Παναγιώτης ορίσθηκε έμμισθος Αντιδήμαρχος με τις παρακάτω αρμοδιότητες: 1. Υπεύθυνο τουριστικής ανάπτυξης – παραλιών, παιδικών χαρών , δημιουργίας – συντήρησης – λειτουργίας κοιμητηρίων και συντήρησης πρασίνου 2. Υπεύθυνο θεμάτων πολιτικής προστασίας 3. Υπεύθυνο καταστημάτων, λαϊκών αγορών, αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων , έκδοσης αποφάσεων κατάληψης κοινόχρηστων χώρων (πλατειών, πεζοδρόμιων, οδών κ.λ.π.) και την εφαρμογή τους. 4. Υπεύθυνο αποθηκών και υλικών του Δήμου 5. Επικύρωση γνησίου υπογραφής & ακριβούς φωτοαντίγραφου καθώς και υπογραφή βεβαιώσεων κ.λ.π. 6. Την εξουσιοδότηση της υπογραφής σε θέματα των ανωτέρω τομέων.

Επιτροπές

Ο Δήμαρχος όρισε τον κ. Θανόπουλο Παναγιώτη ως Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής από 01-03-2017 έως και 31-08-2019 ενώ καθήκοντα Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής θα ασκεί ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξιος Αθ. Καστρινός από 01-03-2017 έως και 31-08-2019

Εντεταλμένος ο Μαφρέδας

O Αλέξης Καστρινός όρισε  τον κ. Μαφρέδα Νικόλαο  ως άμισθο εντεταλμένο σύμβουλο για την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων που αφορούν στην αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών καθώς των δράσεων που αφορούν στην καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων και των δημοτικών κτιρίων από την έναρξη ισχύος της παρούσας έως και 31-08-2019.

Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Δημήτρης Χάρδας

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης 

Με οριακή πλειοψηφία εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δημήτρης Χάρδας.

Στις δημαιρεσίες του  Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης παρόντες ήσαν 22, 14 ψήφισαν «ναι», έξι λευκά ενώ βρέθηκαν και δύο άκυρα.

Από την παράταση του Ναμπίλ Μοράντ δικαιολογημένα απών ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χαμουζάς, ενώ η κ. Αλεξάνρα Αλτούνη πρότεινε τον εαυτό της για πρόεδρο του ΔΣ, υποψηφιότητα όμως που στην συνέχεια δεν υποστηρίχθηκε.

Ο Δημήτρης Χάρδας είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός, με πολιτικό λόγο και θα είναι άξιος συνεχιστής της θητείας του Νίκου Σοφιανόπουλου.

Στιγμιότυπο από την χθεσινή συνεδρίαση

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος και γραμματέας ο Τάκης Λαϊνάς.

Χθες επίσης εξελέγησαν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Σήμερα στις 11 το πρωΐ θα γίνει ο ορισμός των νέων αντιδημάρχων.

Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας με τη νέα του σύνθεση!

Δήμος Ήλιδας 

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και με την παράταξη της συμπολίτευσης να δέχεται με χειροκροτήματα την επανεκλογή του κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κύλισαν οι χθεσινές δημαιρεσίες στον δήμο Ήλιδας. Ωστόσο, από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έλειψαν και οι εντάσεις σε ότι αφορά στην αντικατάσταση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτη Παναγιωτάρα, που υπέβαλε πρόσφατα την παραίτησή του.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του αδικοχαμένου δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκου Νικολόπουλου, στη θέση του οποίου ορκίστηκε ο κ. Παναγιώτης Τσαγκαρούλιας. Σύντομα ωστόσο έγινε αντιληπτό ότι και στα έδρανα της συμπολίτευσης, στη θέση του κ. Παναγιωτάρα καθόταν ο πρώτος επιλαχών της παράταξης κ. Χρήστος Βαλλιανάτος, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ζητούν διευκρινήσεις.

Πρώτος, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξαρτησία» κ. Νίκος Διαμαντόπουλος τόνισε σε ανοιχτή επιστολή του στον τοπικό Τύπο ο κ. Παναγιωτάρας αναφέρει ότι δεν έχει παραιτηθεί, ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Λυμπέρης είπε: «Στοιχειώδης Δημοκρατική Ευαισθησία επιβάλλει την ανάγνωση της επιστολής του κ. Παναγιωτάρα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος έκλεισε το θέμα τονίζοντας ότι μετά την παραίτηση του κ. Παναγιωτάρα ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, ορκίστηκε ο κ. Χρήστος Βαλλιανάτος μαζί μάλιστα με τον κ. Τσαγκαρούλια και η απόφαση διαβιβάστηκε και στην Περιφερειακή Διοίκηση, χωρίς όλο αυτό το διάστημα να υπάρχει κάποια προσφυγή η ένσταση.

Επί της διαδικασίας

Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας ξεκίνησε με τον αντιδήμαρχο κ. Νώντα Παναγιωτόπουλο στη θέση του προεδρεύων, με την παράταξη της συμπολίτευσης να προτείνει και πάλι για τη θέση του Προέδρου τον κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Λυμπέρης τόνισε πριν τη ψηφοφορία; «Ο βαθμός που βάλαμε στον κ. Νικολακόπουλο στο πρώτο μισό της θητείας που είναι κάτω από τη βάση και γι’ αυτό ψηφίζουμε λευκό», ενώ λευκό ψήφισε και ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Άγγελος Κολόσακας διαφωνώντας με τον «Καλλικράτη» σε ότι αφορά στις αρμοδιότητες του προέδρου .

Ο κ. Νικολακόπουλος έλαβε 19 ψήφους (18 ψηφοδέλτια και ένα χωρίς σταυρό που προσμετρήθηκε υπέρ του) έναντι 11 λευκών.

Ανεβαίνοντας και πάλι στη θέση του προέδρου ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι ακόμα και αν δεν επανεκλεγόταν, θα συνέχιζε να προσφέρει με τον ίδιο ζήλο στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ανέπτυξε και τους μελλοντικούς του στόχους.

Για τη θέση του αντιπροέδρου χρειάστηκαν 2 ψηφοφορίες, αφού στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Αντώνης Πατρινός, που προτάθηκε από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, έλαβε 11 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και άλλα δύο ψηφοδέλτια χωρίς σταυρό ενώ στη δεύτερη, έλαβε 17 ψήφους έναντι 13 λευκών.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Αριστερά στην Ήλιδα» κ. Αναστάσιος Σμέρος, λαμβάνοντας 27 ψήφους έναντι 3 λευκών ψηφοδελτίων.

Ο μέχρι πρότινος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Διαμαντόπουλος είχε εκφράσει από την αρχή την πρόθεσή του να μην συμμετέχει ως υποψήφιος προτείνοντας τον κ. Σμέρο, ενώ με τη στάση που κράτησε και ο κ. Κολόσακας η υποψηφιότητα του επικεφαλής της παράταξης «Αριστερά στην Ήλιδα» ήταν και η μοναδική.

Οι επιτροπές

Στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι: Ιωάννης Αθανασόπουλος, Παντελής Δούλος, Γεράσιμος Παπαγιανόπουλος, Σπύρος Τζουλέκης, Ηλίας Ευσταθόπουλος, Βασίλης Ζαχαρόπουλος, Βαγγέλης Χριστοφόρου και Νίκος Μπιλίρης. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι: Αλέξης Μανωλόπουλος, Γιώργος Ζάρρας, Ιωάννης Πασσάς, Γιώργος Παρασκευόπουλος και Χαράλαμπος Ντάνασης.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι: Χρήστος Βαλλιανάτος, Ηλίας Ευσταθόπουλος, Παναγιώτης Μαυρίκος, Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, Ρούλα Γκουβίτσα, Χαράλαμπος Ντάνασης, Παναγιώτης Τσαγκαρούλιας και Νίκη Κοκκαλιάρη. Αναπληρωματική μέλη εκλέχτηκαν οι: Ιωάννης Πασσάς, Κωνσταντίνος Τσεριώνης, Κωνσταντίνος Καραΐνδρος, Γεώργιος Μπακέλλας και Ευάγγελος Χριστοφόρου.

Πηγή Γιακουμέλου
Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Κώστας Ζαφειρίου
Στάθης Πουλιάσης

Όλη η επικαιρότητα