Ηλεία Οικονομία

«Ανάπτυξη για την Ηλεία, ανάπτυξη για τον δήμο Ήλιδας!» – 09/02 η Ημερίδα του ΔΟΒ στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

«Ανάπτυξη για τον Δήμο Ήλιδας», είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή στις 10 το πρωί, στο νέο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας (περιοχή γηπέδου –ανάπλασης  Σοχιάς) μια πρωτοβουλία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή και σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και το ΕΒΕ Ν. Ηλείας.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης για την Ηλεία, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βαρουξή, συνεχίζει την ανοιχτή διαβούλευση με όλους τους φορείς της περιοχής, τους Βουλευτές, τους Δημάρχους, όλους τους αιρετούς, τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ, τους επιχειρηματίες, το Επιμελητήριο, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και φυσικά τους Πολίτες αυτού του τόπου, στους οποίους δίνει «βήμα» για να αναπτύξουν τον προβληματισμό τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Κατά την ημερίδα, που ουσιαστικά «εγκαινιάζει» και το νέο σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας,  θα τεθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και ταυτόχρονα  θα κατατεθούν εποικοδομητικές προτάσεις με γνώμονα την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Στόχος, εξάλλου, αυτής της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων ώστε ο κάθε δήμος, ο νομός μας γενικότερα, να φτάσει στο επίπεδο που του αξίζει, μέσα από κοινή διεκδίκηση προς την κεντρική εξουσία, αλλά και την περιφερειακή αρχή.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η ανοικτή διαβούλευση για τον Δήμο Ήλιδας την ερχόμενη Κυριακή το πρωί, στην οποία καλούνται οι αρχές, οι φορείς και βέβαια όλοι οι πολίτες για να ακούσουν, να προτείνουν για έναν δήμο  πιο ανθρώπινο, έναν δήμο της ποιότητας ζωής και της ανάπτυξης.

«Θέλουμε όλοι μαζί να «χτίσουμε» τον τόπο και το μέλλον που μας αξίζει, αναφέρει χαρακτηριστικά ο εμπνευστής της ιδέας και Διευθύνων Σύμβουλος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή κ. Λευτέρης Βαρουξής, θέτοντας πέντε βασικούς στόχους:

  • Να κρατήσουμε στον τόπο μας το ανθρώπινο κεφάλαιό του
    • Να σταματήσουμε την οικονομική ακινησία του Νομού μας που βρίσκεται σε μια από τις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης στη χώρα και να εξασφαλίσουμε πόρους από τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για μεγάλες επενδύσεις
    • Να αξιοποιήσουμε τη γνώση των ανθρώπων μας και να σφυρηλατήσουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη
    • Να κάνουμε την Ηλεία μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή περιοχή
    • Να αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

«Στόχος μας, όλοι μαζί ενωμένοι να καταγράψουμε τα προβλήματα και να θέσουμε ουσιαστικές προτάσεις για τον τόπο μας, τον δήμο Ήλιδας, ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού, τόσο από την κεντρική κυβέρνηση, όσο και από τη νέα περιφερειακή αρχή αυτά που δικαιούται η Ηλεία μας», αναφέρει ο κ. Λευτέρης Βαρουξής, κάνοντας το δικό του κάλεσμα σε αρχές, φορείς και τους πολίτες του δήμου Ήλιδας.

Γιάννης Λυμπέρης, Δήμαρχος Ήλιδας: «Να προσεγγίσουμε το στόχο της ανάπτυξης»

Κάλεσμα στους φορείς και τους πολίτες όχι μόνο του δήμου Ήλιδας, αλλά ολόκληρου του Νομού, να συμμετάσχουν στην ημερίδα, κάνει ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Την Κυριακή στις 10 το πρωί καλούμε όλους τους φορείς και τους δημότες του δήμου Ήλιδας καταρχήν, αλλά και ολόκληρου του Νομού Ηλείας για να εγκαινιάσουμε το νέο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας, που από την χρηματοδότησή του και κατασκευή του, ο σκοπός είναι να απευθυνθεί στις παραγωγικές ομάδες, στις παραγωγικές τάξεις και μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, να δούμε και να προσεγγίσουμε το στόχο ανάπτυξης και του δήμου και του Νομού μας.

Αδιαμφισβήτητα, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία, αυτή η ημερίδα, αυτή η ανοικτή διαβούλευση που πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή».

Όλη η επικαιρότητα