Categories: Ηλεία

«Ανάπτυξη για την Ηλεία»: Στο επίκεντρο ο Δήμος Ήλιδας – Το πρόγραμμα της ημερίδας

Share

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ημερίδα «Ανάπτυξη για τον Δήμο Ήλιδας» που πραγματοποιείται Κυριακή στις 10 το πρωί, στο νέο Συνεδριακό Κέντρο – Διοικητήριο Αμαλιάδας (περιοχή Γηπέδου –ανάπλασης  Σοχιάς), με πρωτοβουλία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή και σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και το ΕΒΕ Ν. Ηλείας.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης για την Ηλεία, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βαρουξή, συνεχίζει την ανοιχτή διαβούλευση με όλες τις αρχές και  τους φορείς της περιοχής, τους συλλόγους, τους επαγγελματίες και τους πολίτες του τόπου, στους οποίους δίνει «βήμα» για να αναπτύξουν τον προβληματισμό τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Ήδη, το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την πρωτοβουλία αυτή και αναμένεται η συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων και ανθρώπων που διαδραματίζουν τον δικό τους, καταλυτικό ρόλο σε θέματα, διοίκησης, οικονομίας και ανάπτυξης.

Ενδεικτικά, στην ημερίδα θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και θα καταθέσουν ενδιαφέρουσες θέσεις και προτάσεις ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτριος Μελάς, ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών κ. Ιωάννης Καρνέσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FoodstandardSAκ. Στέλιος Δρυς, ο καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παντελής Μπαρούχας κ.α

Παράλληλα, για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στον δήμο Ήλιδας θα μιλήσουν ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης,  οι βουλευτές του νομού, η Περιφερειακή Αρχή, οι αιρετοί του δήμου Ήλιδας σε επίπεδο παρατάξεων και επίπεδο κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν.

Η ανοικτή διαβούλευση μέσα από την ημερίδα αυτή, «εγκαινιάζει» και το νέο σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας, το οποίο το επόμενο διάστημα έχει στόχο να φιλοξενεί ανάλογες σημαντικές πρωτοβουλίες.

Στόχος της πρωτοβουλίας του ΔΟΒ είναι η δημιουργία  των προϋποθέσεων ώστε ο κάθε δήμος, ο νομός μας γενικότερα, να φτάσει στο επίπεδο που του αξίζει, μέσα από κοινή διεκδίκηση προς την κεντρική εξουσία, αλλά και την περιφερειακή αρχή.

«Θέλουμε όλοι μαζί να «χτίσουμε» τον τόπο και το μέλλον που μας αξίζει, αναφέρει χαρακτηριστικά ο εμπνευστής της ιδέας και Διευθύνων Σύμβουλος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή κ. Λευτέρης Βαρουξής, ο οποίος κάνει το δικό του κάλεσμα για την  ημερίδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Συνεδριακό Κέντρο νέου Διοικητηρίου Αμαλιάδας

Η Αγροτική Ανάπτυξη του Δήμου Ήλιδας στη νέα εποχή

10.00 – 10.30: Προσέλευση

10.30 – 10.45: Χαιρετισμοί – Τοποθετήσεις

Δήμαρχος Ήλιδας κ. Λυμπέρης Ιωάννης

Βουλευτές Ηλείας

Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Φαρμάκης Νεκτάριος

Αντιπεριφερειάρχες  Δυτ. Ελλάδας

10.45 – 11.45: Η Αγροτική Ανάπτυξη του Δήμου Ηλιδας στη νέα εποχή

10.45 – 11.00

Μελάς Δημήτριος  – Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ &  πρώην  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

11.00 – 11.15

Καρνέσης Ιωάννης – Γενικός Δ/ντης Συγκοινωνιακών Υποδομών Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών

11.15 – 11.30

Δρυς Στέλιος  – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Foodstandard SA

11.30 – 11.45

Μπαρούχας Παντελής – Καθηγητής  Τμήματος  Γεωπονίας Πανεπιστημίου Πατρών

11.45 – 13.00: Συζήτηση και ερωταπαντήσεις