Ηλεία Οικονομία

Ανάπτυξη για την Ηλεία: Την Κυριακή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ζαχάρω..

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται μεθαύριο Κυριακή στις 10.30 το πρωί η Αναπτυξιακή Ημερίδα που συνδιοργανώνεται από το δήμο Ζαχάρως Φιγαλείας και το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Βαρουξή στο Πνευματικό Κέντρο της Ζαχάρως.

Στη διάρκεια των εργασιών της θα δοθεί η ευκαιρία σε βουλευτές, σε εκπροσώπους του Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης, σε εκπροσώπους συλλόγων και φορέων που έχουν κληθεί να συμμετέχουν, να αναπτύξουν τις θέσεις τους για όλα όσα κρίνουν αναγκαία να δρομολογηθούν, έτσι ώστε τόσο ο δήμος, όσο και οι κοινότητες να βελτιώσουν την εικόνα τους, να γίνουν πιο φιλικοί στο περιβάλλον αλλά και η ποιότητα ζωής των πολιτών να καλυτερεύσει. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν σοβαρά προβλήματα να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις και να ακολουθήσει ένας παραγωγικός διάλογος έτσι ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις. Στη συνέχεια θα γίνει ταξινόμηση των προτάσεων και θα δρομολογηθούν βάση αρμοδιότητας προς επίλυση είτε στο Δήμο, είτε στην Περιφέρεια είτε στην κεντρική πολιτική εξουσία. Ημερίδα της Ζαχάρως-Φιγαλείας εντάσσεται στο αναπτυξιακό πλαίσιο που έχει ξεκινήσει η εφημερίδα Πατρίς σε συνεργασία με τους δήμους της Ηλείας και είναι η τρίτη κατά σειρά. Η πρώτη έγινε στην Αρχ. Ολυμπία το Σεπτέμβριο, στη συνέχεια ακολούθησε ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τώρα ήρθε η σειρά της Ζαχάρως.

Αιρετοί, σύλλογοι, φορείς και κάτοικοι είστε όλοι καλεσμένοι την Κυριακή στις 24 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Ζαχάρως, ανεξάρτητα από πολιτικές ταυτότητες και κόμματα. Η ανάπτυξη και η αγάπη μας για τον τόπο υπερέχει όλων…

Πώς βλέπουν οι αιρετοί την ημερίδα..

Σωστή πρωτοβουλία χαρακτήρισε την ημερίδα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας κ. Διονύσης Καλαματιανός τονίζοντας οτιδήποτε σχετίζεται με την ανάδειξη αναπτυξιακών ζητημάτων είναι θετικό. Το ζητούμενο είναι να έχουμε και αποτέλεσμα από τους άμεσα εμπλεκόμενους, κατέληξε.

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης σε δηλώσεις του στην εφημ. Πατρίς δήλωσε ότι τέτοιες ενέργειες δίνουν τη δυνατότητα να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις της κοινωνίας και με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την ανάδειξη του τόπου να έρθει το επιθυμητό αναπτυξιακό αποτέλεσμα, πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωριτών Ολυμπίας  κ. Παναγιώτα Κυριακοπούλου βρήκε εξαιρετική τη πρωτοβουλία υλοποίησης της ημερίδας και πρόσθεσε ότι μια τέτοια ενέργεια μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει και πρόσθεσε ότι η ιδιοτικές πρωτοβουλίες είναι αυτές που δίνουν τις λύσεις

Όλη η επικαιρότητα