Ελλάδα

«Αναπτυξιακές Προοπτικές για το Νότιο Ιόνιο»: Την Πέμπτη η ημερίδα για τα πετρέλαια της περιοχής

Η ώρα της εξόρυξης και της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, πλησιάζει. Αρα έχει έρθει και η ώρα η τοπική κοινωνία να μάθει τα πάντα για τη υπόθεση αυτή, καθώς αφορά άμεσα τις προοπτικές της περιοχής μας και της εθνικής οικονομίας, αλλά και τις ζωές όλων μας.

Ημερίδα με τίτλο «Αναπτυξιακές Προοπτικές για το Νότιο Ιόνιο» θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο την Πέμπτη 22η Φεβρουαρίου.

Η ημερίδα αφορά στις επερχόμενες επενδύσεις στην Ενέργεια και τη σύνδεσή τους με το Περιβάλλον, τον Τουρισμό και την γενικότερη οικονομία στην περιοχή του Νοτίου Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδος.

Στο πλαίσιο των εργασιών της ημερίδας θα παρουσιαστούν από εξειδικευμένους ομιλητές οι τάσεις και οι προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες επενδύσεων σε κρίσιμους τομείς της τοπικής και της περιφερειακής οικονομίας, καθώς και η βιώσιμη διαχείριση των ενεργειακών πόρων της περιοχής. Θα παρουσιαστούν οι απόψεις των τοπικών παραγόντων και μέσα από διάλογο θα προκύψουν κρίσιμα συμπεράσματα για το αναπτυξιακό προφίλ της περιοχής.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν σημαντικοί εκπρόσωποι των κρατικών και τοπικών φορέων και θεσμών, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στελέχη των ΕΛΠΕ, ειδικοί της ακαδημαϊκής κοινότητας, επιχειρηματίες του χώρου, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής οικονομίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, από τις 9.30 έως τις 15.30.

Πηγή: pelop.gr

Όλη η επικαιρότητα