Οικονομία

Αναρτώνται τα τέλη κυκλοφορίας για το ’18 – χωρίς μεταβολές σε σχέση με φέτος

Ακούστε το άρθρο

Ύστερα από πλήθος σεναρίων για αλλαγές που διέρρεαν από την αρχή του χρόνου αναρτώνται αύριο τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018 τα οποία θα είναι ίδια με αυτά του 2017.

 Οι κάτοχοι οχημάτων δεν θα λάβουν και φέτος καμία ειδοποίηση . Θα πρέπει να μπουν με τους κωδικούς τους στην μερίδα τους στο Taxis net και να εντοπίσουν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.

Τα τέλη θα μπορούν να πληρωθούν μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου στο γκισέ της Τράπεζας και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για όσους χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονική τραπεζική ( e-banking ).

Αν κάποιοι αποφασίσουν να πληρώσουν στο γκισέ της Τράπεζας θα πρέπει να τυπώσουν και να επιδείξουν το ειδοποιητήριο . Θα πρέπει επίσης να έχουν κατά νου ότι για φέτος θα πρέπει να υπολογίζουν και μια πρόσθετη επιβάρυνση – προμήθεια της τράπεζας το ύψος της οποίας ποικίλει από τραπεζικό σε τραπεζικό ίδρυμα .

Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων τα οποία έχουν ανακοινώσει οι εμπορικές τράπεζες έως και 12 άτοκων δόσεων.

Η μη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έχει ως γνωστό πρόστιμο την αξία των ετήσιων τελών. Με άλλα λόγια μετά το τέλος της προθεσμίας πληρωμής τα τέλη το ποσό των τελών θα είναι διπλό.

Όσοι συλληφθούν να κυκλοφορούν οχήματα για τα οποία δεν έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας που τους αναλογούν θα έχουν ως διοικητική ποινή επιτόπια αφαίρεση των πινακίδων του οχήματος και της άδειας κυκλοφορίας.

Το ύψος των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με την παλαιότητα το κυβισμό και την εκπομπή του CO2 όπως έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο οικονομικών έχουν ως εξής:

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα