Ηλεία

«Ανάσα» για 15.800 Ηλείους το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό στήριγμα αποτελεί για 15.800 κατοίκους της Ηλείας το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοηθείας για τους Απόρους (TEBA/FEAD), που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών, το πρόγραμμα στηρίζει συνολικά πάνω από 50.000 οικονομικά ασθενείς πολίτες σε όλη την Περιφέρει, αφού οι ωφελούμενοι είναι 27.100 από στην Αχαΐα και 18.000 στην Αιτωλοακαρνανία.

Στη μεθαυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα συζητηθεί και θα τεθεί προς έγκριση η συνέχιση του προγράμματος. Την εισήγηση για την Ηλεία θα κάνει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος και τη στήριξη που προσφέρει.

«Το εν λόγω πρόγραμμα είναι κομβικό για εμάς και ενέχει τεράστιο συμβολισμό για την πολιτική που εφαρμόζουμε. Απευθύνεται σε πολύ μεγάλο αριθμό ωφελουμένων, περίπου 15.800 κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και δυσκολεύονται καθημερινά ακόμα και για την πρόσβαση σε ζωτικά αγαθά. Στον βαθμό που μπορούμε, ως ΠΕ Ηλείας θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων. Είναι αδιαπραγμάτευτο στοιχείο της πολιτικής μας το να διαμορφώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας μέσα στη συγκυρία που βιώνει η χώρα», ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα