Αχαϊα

“Ανάσα” για τους οδηγούς – Ποια τμήματα της Πατρών – Κορίνθου θα λειτουργήσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου

Ακούστε το άρθρο

Σε λιγότερο από περίπου ένα μήνα, θα λειτουργήσουν οι Σήραγγες Παναγοπούλας και το τμήμα μέχρι το Ξυλόκαστρο. Αυτό δήλωσε σε αρκετές συνεντεύξεις που παραχώρησε τις προηγούμενες μέρες ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Οι Σήραγγες Παναγοπούλας αποτελούν το μεγαλύτερο τεχνικό έργο στην κατασκευή του άξονα από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα και είναι το “καμάρι” της Ολυμπίας Οδού. Η μία από αυτές με κατεύθυνση προς Αθήνα θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη οδική σήραγγα της χώρας με 4χλμ.

Με την ολοκλήρωση τους θα τελειώσει και το “βάσανο” της διέλευσης στην περιοχή η οποία είναι διαβόητη για τις κατολισθήσεις της. Προ ημερών υπήρξε μία μικρή κατολίσθηση που όμως αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά.

Το άλλο τμήμα που θα παραδοθεί είναι 6χλμ και θα φτάσει τον αυτοκινητόδρομο μέχρι το Ξυλόκαστρο. Το τμήμα αυτό έχει μεγάλη ωριμότητα και αυτή την εποχή γίνονται οι τελικές εργασίες.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τα έργα αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες από την βαρυχειμωνιά που αντιμετωπίζει η χώρα και αυτό προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία στο να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μπορούσαμε να έχουμε παραδόσεις τμημάτων μέσα στον Ιανουάριο όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Από εκεί και έπειτα θα έχουμε την παράδοση όλου του δρόμου μέχρι το τέλος Μαρτίου που θα χαρακτηρίζεται ως λειτουργικός και του συνόλου του έργου μέχρι τον Αύγουστο με μία εξαίρεση του έργου του Υπέρ-Κόμβου του Ρίου.

Πήγη: ypodomes.gr

Όλη η επικαιρότητα