Πολιτική

«ΑΝΑΣΑ» ουσιαστική και αποτελεσματική δράση

antonakopoylos_takis_anfas_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ως παράταξη «ΑΝΑΣΑ» του Πύργου έχουμε επιλέξει, ως προτεραιότητα της δράσης μας τη συμβολή μας στην βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας.

Δεν αξιοποιούμε τα δύσκολα ,δυσεπίλυτα προβλήματα τα της πόλης για θορυβώδη μόνο επικοινωνιακή παρουσία. Έχουμε την πολιτική τόλμη, τη πολιτική συμπεριφορά καθώς και τις  δυνατότητες , που απαιτούνται, ώστε να είμαστε χρήσιμοι και όχι απλά προσωρινά ευχάριστοι .

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την καθοριστική συμβολή μας , έστω στην προσωρινή απομάκρυνση των σωρευμένων ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ από την πόλη.

Ως αξιωματική αντιπολίτευση , με πρωτοβουλία μας αθροίσαμε τις δυνάμεις με την Δημοτικά Αρχή και πείσαμε τους αιρετούς  του Δήμου Δυτικής Αχαΐας , να δέχεται μέρος των απορριμμάτων.

Να θυμίσω , ότι παρευρέθηκα και τοποθετήθηκα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτ. Αχαΐας, με θέμα την αποδοχή μέρους των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φλόκα. Ήμουν παρών επικεφαλής στελεχών της  παράταξής μας.

Γι α τους κακόπιστους  χρειάζεται να ενημερώσω, ότι την Κυριακή στον Πύργο είχαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτ. Αχαΐας  κο Νικολάου ομάδα στελεχών της παράταξής μας. Στη συνέχεια φιλοξενήσαμε τον Δήμαρχο σε κεντρικό κατάστημα της πλατείας Σάκη Καράγιωργα, όπου έγινε συζήτηση με παρευρισκόμενους πολίτες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος μέτρησε καθοριστικά για την στάση του, εκτός  της τοποθέτησης του Δημάρχου Πύργου, η παρουσία της  παράταξής μας , καθώς και του Δημάρχου Ηλιδας κου Χριστοδουλόπουλου.

Όσον αφορά την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων , πάλι η πρόταση της παράταξής μας, που διατυπώνεται από τον Ιούλιο του 2014,περί κοινής δεματοποίησης με την Αμαλιάδα , ευρίσκεται με καθυστέρηση επτά (7) μηνών σε τροχιά υλοποίησης.

Οι προσπάθειές μας για την συνεργασία με την γείτονα πόλη, είχαν ξεκινήσει από την επομένη των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι καλές μας σχέσεις (για αυτονόητους λόγους)με τον κο Χριστοδουλόπουλο και τον κο Λυμπέρη σηματοδότησαν την θετική εξέλιξη στον τομέα της κοινής δεματοποίησης.

Όλα αυτά χωρίς θορυβώδη επικοινωνιακά προανακρούσματα.

Χωρίς ολοσέλιδες  , γραφειοκρατικές , ανούσιες δημοσιεύσεις.

Γιατί μόνο οι πράξεις αλλάζουν την ζωή μας.

Τα λόγια δημιουργούν συναισθήματα, αλλά όταν δεν συνοδευονται από πράξεις είναι «έπεα πτερόεντα».

Τελικά πρόταση διαχείρισης ,αποτέλεσμα για εμάς είναι η ανακύκλωση, διαλογή και κομποστοποίηση. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε εκτός της βασικής μακρόπνοης πρότασης της Τριανταφυλλιάς και άλλη πρόταση ενδιάμεσης χρονικής διάρκειας.

Σύντομα σε σοβαρό διεκδικητικό επίπεδο , με κριτήριο την αποτελεσματικότητα , θα καταθέσουμε την πρότασή μας.

Όλη η επικαιρότητα