Ηλεία

«Ανάσα» πήρε ο Α’ ΤΟΕΒ Πύργου – Χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή, ακολουθούν κι άλλοι οργανισμοί

Ακούστε το άρθρο

«Ανάσα» ως τον Σεπτέμβριο πήρε ο Α’ ΤΟΕΒ Πύργου, καθώς το Πρωτοδικείο Ηλείας απάντησε θετικά στο αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής προς τη ΔΕΗ ώστε να μη διακοπεί η ηλεκτροδότηση, υπό τον όρο να πληρώνονται εγκαίρως και με συνέπεια οι τρέχοντες λογαριασμοί.

Παράλληλα, ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου του 2018. Η θετική αυτή εξέλιξη αναμένεται να οδηγήσει και τους άλλους ΤΟΕΒ στον ίδιο δρόμο, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο διακοπής του ρεύματος και η καταστροφή της αγροτικής παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», αύριο το πρωί αναμένεται να ζητήσει χορήγηση προσωρινής διαταγής και ο ΤΟΕΒ Επιταλίου, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των παραγωγών και τον πρωτογενή τομέα της περιοχής.

Χθες, πάντως, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, έκανε λόγο ουσιαστικά για ηθελημένη ασυνέπεια, φέρνοντας ως παράδειγμα τους TΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας, και δήλωσε ότι το τα 10,2 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 45 προέρχονται από τον συγκεκριμένο νομό και πως δεν οφείλονται σε αδυναμία πληρωμής ή σε μείωση του αγροτικού εισοδήματος.

Ως εκ τούτου, η ΔΕΗ προσανατολίζεται σε παύση εκπροσώπησης των ΤΟΕΒ και των ΓΟΕΒ που δεν σπεύδουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ. θεωρώντας ότι τα μεγάλα χρέη που είναι εντοπισμένα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας δεν οφείλονται σε αδυναμία πληρωμής αλλά σε στρατηγική αθέτησης των υποχρεώσεών τους.

Όλη η επικαιρότητα