Πολιτική

Ανασχηματισμός: Σκέψεις για μετάθεση υπουργών στην Κουμουνδούρου

Ακούστε το άρθρο

Σκέψεις για ‘μετάθεση” κορυφαίων στελεχών από την κυβέρνηση στο κόμμα, με αφορμή τον επικείμενο ανασχηματισμό, υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το news24/7.

Ο Αλέξης Τσίπραςόπως είναι φανερό, με τις αλλαγές στην κυβέρνηση θα αναδιατάξει συνολικά την κομματική γεωγραφία.

Όχι μόνο γιατί η μεταμνημονιακή εποχή θέτει νέες προτεραιότητες στο Μαξίμου, αλλά και γιατί εκτιμάται πως ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων (εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, κάλπες για τις περιφέρειες και τους δήμους), αλλά και ενόψει της επόμενης ημέρας, το κόμμα χρειάζεται ενίσχυση.

Έως τώρα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν από τα μέλη της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.

Με τον ανασχηματισμό υπάρχουν σκέψεις κορυφαίοι υπουργοί να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση και να “μετατεθούν” στην Κουμουνδούρου …κατ’ αποκλειστικότητα, προκειμένου να ενισχυθεί το κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχε συζητήσει με στελέχη όπως ο Πάνος Σκουρλέτης ή ο Νίκος Φίλης να αναλάβουν τη θέση του Γραμματέα του κόμματος, συνάντησε όμως την άρνησή τους.

Η σκέψη για μεταφορά του Πάνου Ρήγα στην κυβέρνηση εξακολουθεί, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες, να υπάρχει, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει εκτιμήσει τις ικανότητές του και τις πολιτικές του θέσεις. Εισηγήσεις, μάλιστα, προς τον Αλέξη Τσίπρα προτείνουν ακόμα και το …Νίκο Παππά για Γραμματέα του κόμματος, αν και είναι φανερό πως ο εκ των κορυφαίων υπουργών -και εκ των πλέον στενών συνεργατών του πρωθυπουργού- πολύ δύσκολα θα μετακινηθεί από την κυβέρνηση.

Εκ των πραγμάτων, τέλος, οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα στον ανασχηματισμό θα “σφραγίσουν” και τις εσωκομματικές συμμαχίες της επόμενης ημέρας των μνημονίων αλλά και των εκλογών…

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα