Αθλητισμός

Αναστασία Καρώνη: Όνειρό της η κορυφή!

Ακούστε το άρθρο

Δυναμική και δραστήρια, η Αναστασία Καρώνη είναι ένα μικρό κορίτσι μόλις 16 ετών που έχει ήδη ξεκινήσει να χαράζει τη δική της διαδρομή στα γήπεδα της Ηλείας. Η τεράστια αγάπη της για το ποδόσφαιρο αποτέλεσε την αφορμή να ασχοληθεί έντονα, ενώ ο διαιτητής Θανάσης Παπαδόπουλος ήταν το πρόσωπο που την κατηύθυνε σωστά. Η επιθυμία της και η ευνοϊκή ηλικία της που ουσιαστικά λειτουργεί σα «σφουγγάρι» σε ότι γνώσεις τις προσφέρονται, τη βοήθησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα να μάθει όσα χρειάζονται για τη διαιτησία. Έχοντας ξεκινήσει τη διαδρομή της από τις τοπικές κατηγορίες της Ηλείας, το μεγαλύτερο όνειρό της είναι να βρεθεί διαιτητής στο κορυφαίο επίπεδο, εκεί που το ταλέντο ενός διαιτητή μπορεί να ξεχωρίσει και να αναγνωριστεί από πλήθος κόσμου. Παρακάτω, η Αναστασία Καρώνη μας συστήνεται σε Α’ Ενικό και μας «ταξιδεύει» στη μέχρι τώρα πορεία της στη διαιτησία:

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με την διαιτησία;

Η μητέρα μου χρόνια τώρα ασχολείται με το τοπικό ποδόσφαιρο και συμμετείχε ενεργά και σα μέλος του ΔΣ της τοπικής ομάδας Ατρόμητος Καβασίλων, που πλέον έχει πάψει να υφίσταται. Συνήθιζε να με παίρνει μαζί της σε κάθε αγώνα και με αυτό τον τρόπο αγάπησα το άθλημα. Η επιθυμία μου να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο ήταν μεγάλη, γι’ αυτό και επέλεξα τη διαιτησία προκειμένου να το πετύχω.

Έχεις πέσει ποτέ θύμα φαλλοκρατίας στα γήπεδα;

Θα μπορούσα να πω ότι βρίσκομαι ακόμα στο ξεκίνημά μου, οπότε μέχρι στιγμής δεν έχω πέσει θύμα φαυλοκρατίας. Πάντως καταλαβαίνω τα συναισθήματα του κόσμου, που παθιάζεται και επιθυμεί πάντα η ομάδα του να νικάει, οπότε θεωρώ πως σε μια τέτοια περίπτωση δεν πρόκειται η αντίδρασή μου να είναι κακή.

Μίλησε μας για κάποια εμπειρία σου στο γήπεδο που έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη σου;

Βρισκόμενη ακόμα σε πρώιμο στάδιο, οι εμπειρίες που έχω λάβει είναι ελάχιστες. Ωστόσο πιστεύω πως με τα χρόνια θα έχω θετικά και αρνητικά βιώματα όπως κάθε άλλος διαιτητής, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου και στο ότι θα μείνω «προσγειωμένη».

Ποιες είναι οι μελλοντικές σου βλέψεις όσο αφορά τη διαιτησία;

Το μέλλον είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς μας, ωστόσο όνειρο καθενός που βρίσκεται στο στάδιο αυτό είναι να βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο και να διαιτητεύσει έναν αγώνα τεράστιας σημασίας. Όνειρο για μένα θα ήταν να γίνω η πρώτη γυναίκα διαιτητής ενός τελικού Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον ελεύθερο σου χρόνο με τι άλλο σου αρέσει να ασχολείσαι;

Ο ελεύθερος μου χρόνος αυτό το διάστημα είναι ελάχιστος, μιας και οι σχολικές υποχρεώσεις και το διάβασμα καταναλώνουν αρκετό από το χρόνο μου. Παρά την τεράστια αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία, τα μαθήματά μου και αργότερα οι σπουδές μου θα έρχονται πάντα ψηλότερα.

Τι θα συμβούλευες μια γυναίκα που θέλει να ασχοληθεί με τη διαιτησία;

Συμβουλή μου προς όλες τις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν περισσότερο με τη διαιτησία είναι να μην το βάλουν ποτέ τους κάτω και να έχουν θάρρος, τόλμη και υπομονή. Η διαιτησία είναι δύσκολη και χρειάζεται τεράστια υπομονή προκειμένου να αντέξουν όσα θα γίνουν εντός και εκτός γηπέδου.

WHO IS WHO

Γεννημένη στον Πειραιά Αττικής, η Αναστασία Καρώνη έχει έλθει και μένει μόνιμα τα τελευταία 9 χρόνια στα Καβάσιλα Ηλείας. Όντας μόνο 16 χρονών, φοιτά στην πρώτη λυκείου. Η κλίση της και η αγάπη για το ποδόσφαιρο υπάρχουν από μικρή ηλικία, καθώς η μητέρα της Κατερίνα συμμετείχε ενεργά στη διοίκηση της ομάδας του χωριού. Η διαιτησία μπήκε απότομα στη ζωή της ύστερα από παρότρυνση ενός διαιτητή προς τη μητέρα της και έτσι στα 16 της παρακολούθησε τα απαιτούμενα μαθήματα προκειμένου να γίνει διαιτητής. Όσον αφορά το οικογενειακό της περιβάλλον, μένει μαζί με τη μητέρα της και την 20χρονη αδερφή της που σπουδάζει φυσιοθεραπεία.

Όλη η επικαιρότητα