Περιβάλλον

Ανάστατοι λόγω φιδιών οι κάτοικοι γειτονιάς πέριξ του νοσοκομείου της Αμαλιάδας

fidia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

 

Σε διαρκή επιφυλακή και έχοντας τα μάτια τους δεκατέσσερα, ζουν καθημερινά κατά τους θερινούς μήνες οι κάτοικοι γειτονιάς στην Αμαλιάδα, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν τις «επιδρομές» των φιδιών που φθάνουν ακόμη και στις πόρτες των σπιτιών τους.

                                                                    

Πρόκειται για την γειτονιά πέριξ του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, επί της οδού Μακεδονίας και Ευαγγελιστρίας, όπου οι κάτοικοι είναι ανάστατοι πλέον και καλούν τους αρμοδίους να λάβουν τα μέτρα τους.

Όπως καταγγέλλουν στην εφημερίδα «Πατρίς» οι κάτοικοι, τα χόρτα που μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα γύρω από την περίφραξη του Νοσοκομείου και ακριβώς απέναντι από τα σπίτια τους, σε συνδυασμό με τα επικίνδυνα απορρίμματα που πετούν πολλές φορές εξερχόμενοι ασθενείς και συνοδοί από το νοσηλευτικό ίδρυμα, είναι η βασική αιτία που συγκεντρώνονται φίδια στην περιοχή, τα οποία με τη σειρά τους κάνουν «βόλτες» έξω από τις κατοικίες.

Μεγάλη ανησυχία

Προχθές μάλιστα ένα φίδι, πιθανόν αστρίτης, έφθασε μέχρι την πόρτα της κατοικίας της κας Αγγελικής Ρέτση, η οποία λαχτάρισε στην κυριολεξία στη θέα του και βέβαια πρώτη της μέριμνα ήταν να προστατεύσει τα εγγόνια της.

«Κάθε χρόνο έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τα φίδια και τώρα έφθασε και μέχρι την πόρτα μου. Τι θα κάνω εάν με δαγκώσει ή μου φάει τα παιδιά; Έχω πάει στις αρχές, δεν ξέρω εάν είναι ευθύνη του δήμου ή του Νοσοκομείου να καθαριστεί η περιοχή, προκειμένου να γίνει κάτι. Πρέπει επιτέλους να κάνουν κάτι, αλλά δεν αδειάζουν ούτε τους κάδους και μαζεύονται ένα σωρό επικίνδυνα απόβλητα» ανέφερε αγανακτισμένη στην εφημερίδα «Πατρίς» η κα Αγγελική Ρέτση.

Για τους κατοίκους το πρόβλημα είναι οξύ και δεν επιτρέπουν ούτε στα παιδιά τους να παίξουν στο δρόμο ή σε αυλές, αφού όλοι φοβούνται τα χειρότερα και ζητούν από τις αρχές να μεριμνήσουν πριν θρηνήσουμε κάποιο θύμα.

«Το ίδιο πρόβλημα κάθε χρόνο, δεν καθαρίζει κανείς. Το λέμε, το ξαναλέμε αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά μας από την αγκαλιά μας. Δεν ξέρω ποιος έχει ευθύνη, είτε είναι ο δήμος είτε το Νοσοκομείο, να φροντίσουν να καθαριστούν τα χορτάρια και αν απομακρυνθούν τα απορρίμματα γιατί είναι εστία μόλυνσης η περιοχή» υπογράμμισε η κα Νίκη Σωτηροπούλου.

Οι κάτοικοι το μόνο που ζητούν είναι να αισθάνονται ασφαλείς και καλούν τους αρμοδίους να φροντίσουν γι’ αυτό.

Όλη η επικαιρότητα