Ηλεία

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Ζαχάρως – «Έχουν ρημάξει περισσότερα από δέκα σπίτια»

Θρασύτητη διάρρηξη σε σπίτι όπου διαμένει ηλικιωμένο ζευγάρι.
Ακούστε το άρθρο

Παραβιασμένο, ανακατωμένο και με αρκετά αντικείμενα αξίας να λείπουν, βρήκε χθες το πρωί το σπίτι του στο Ξηροχώρι Ζαχάρως ένα ζευγάρι που έπεσε θύμα κλοπής κατά τη διάρκεια της απουσίας του από την οικία τους για δουλειές.

Το ζευγάρι, ο Αθανάσιος και η Παναγιώτα Χρονοπούλου, φτάνοντας στο σπίτι τους περίπου στις 10:30 το πρωί ένιωσαν σοκαρισμένοι από τις εικόνες που αντίκρισαν. Σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού τους όλα τα πράγματα βρίσκονταν πεταμένα στο πάτωμα, δείγμα ότι στο σπίτι τους είχαν εισέλθει κλέφτες. Το ζευγάρι μάλιστα αντιλήφθηκε άμεσα ότι κάτι είχε συμβεί, αντικρίζοντας πίσω από την πόρτα της εισόδου του σπιτιού ένα κουτί με φάρμακα πεσμένο στο πάτωμα. Άμεσα έσπευσαν και στο υπόλοιπο σπίτι, όπου σοκαρισμένοι έβλεπαν συρτάρια με ρούχα πεταμένα στο πάτωμα, ακόμα και στο παιδικό δωμάτιο των εγγονιών της.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στην «Π» το ζευγάρι, από το σπίτι τους ο δράστης ή οι δράστες παραβίασαν και έσπασαν το παράθυρο και κατάφεραν και πήραν κάποια μπουκάλια ουίσκι, ένα τάμπλετ, ένα κινητό και αρκετά χρυσαφικά που ήταν τοποθετημένα σε διάφορα σημεία εντός σπιτιού.

«Το καταγραφικό τους σταμάτησε…»

Θύμα κλοπής ήταν πριν δυο χρόνια και ένας συγγενής του ζευγαριού, ο Γιάννης Χρονόπουλος, ο οποίος διαμένει ανάμεσα σε Ζαχάρω και Ξηροχώρι. Σε επικοινωνία με τον ίδιο, αποκάλυψε στην «Π» πως περισσότερα από δέκα σπίτια της περιοχής έχουν διαρρηχθεί όλο αυτό το διάστημα, εκτιμώντας μάλιστα πως ο δράστης ή οι δράστες φαίνεται να γνωρίζουν τις κινήσεις όσων ιδιοκτητών σπιτιών «χτυπούν».

Αναφερόμενος στη δική του περίπτωση, ο κ. Χρονόπουλος υποστήριξε πως κατά την επιστροφή του στο σπίτι μετά από εργασία στα χωράφια μέχρι αργά το βράδυ, εντόπισε το γενικό του ρεύματος να είναι πεσμένος. Πρόσθεσε δε πως ανεβαίνοντας στον πάνω όροφο του σπιτιού, είδε παραβιασμένη την πόρτα καθώς και να λείπουν κάποια πράγματα. Φαίνεται ωστόσο πως ο δράστης ή οι δράστες, όταν έφτασαν στο δωμάτιο με την καταγραφική συσκευή και τις κάμερες, φαίνεται να τρόμαξαν και πήραν μαζί τους όλη τη συσκευή. «Δεν πρόλαβαν να κάνουν τεράστια ζημιά», δήλωσε. Μάλιστα, επεσήμανε πως η πόρτα παραβιάστηκε αφότου είχαν προσπαθήσει να μπουν από το παράθυρο και δεν τα κατάφεραν.

 «Σε στάβλο είναι καθαρότερα»

Για όσα βίωσε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου μίλησε και η Άννα Καραχρήστου, η οποία τόνισε πως ο δράστης ή οι δράστες μπήκαν στο δικό της σπίτι παραβιάζοντας το παράθυρο της κουζίνας.

Η παραβίαση φαίνεται να έγινε από τις 09:30 έως τις 10:30, τη στιγμή δηλαδή κατά την οποία η ίδια απουσίαζε. «Σε στάβλο είναι καθαρότερα» δήλωσε η κ. Καραχρήστου και συνέχισε τονίζοντας πως της πήραν μία τηλεόραση, 2.000 € σε μετρητά που είχε στο σπίτι για ώρα ανάγκης, αρκετά ρούχα, αλυσοπρίονα και διάφορα άλλα μηχανήματα, χρυσαφικά και ότι άλλο αξίας βρήκαν. «Ζούμε σε ένα σπίτι που ακόμα μαζεύω και ακόμα πλένω» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε πως αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και στάλθηκε κλιμάκιο της Σήμανσης προκειμένου να μπορέσει να ελέγξει για αποτυπώματα που θα οδηγήσουν στο δράστη ή τους δράστες.

Όλη η επικαιρότητα