Οικονομία

Αναστάτωση από δήλωση της Βαλαβάνη για μπλόκο στις θυρίδες

thirides.jpg

«Οποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα» δήλωσε στον Alpha η αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από άλλους συμμετέχοντες στο τηλεοπτικό πάνελ, η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει πρόθεση του κράτους να πάρει τα χρήματα όσων διατηρούν μετρητά σε θυρίδες.

Η δήλωση της κ.Βαλαβάνη ήρθε ως απάντηση σχολίου τηλεθεατή ότι ζήτησε από τράπεζα πληροφορίες για θυρίδα που διατηρεί και την ενημέρωσαν πως θα πρέπει να κάνει αίτηση και να πάει στην θυρίδα της παρουσία εισαγγελέα.

Σχολιάζοντας την παραπάνω άποψη ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης είπε στο Mega ότι «μπορεί να είναι δική της εισήγηση… Δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως τέτοια απόφαση» στο κυβερνητικό επιτελείο.

Λίγο αργότερα το Mega μετέδωσε και ρεπορτάζ με τις πρώτες αντιδράσεις της προέδρου της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών κ.Λούκας Κατσέλη, που επίσης αρνήθηκε ότι υπάρχει τέτοια απόφαση ή πρόταση.

Οπως είπε, κατά την ίδια πηγή, μέχρι σήμερα η διαδικασία κατά την οποία ένας κάτοχος θυρίδας ελέγχει ή αλλάζει το περιεχόμενό της δεν προβλέπει την παρουσία κάποιου υπαλλήλου ή άλλου ατόμου.

Η δήλωση της κ.Βαλαβάνη είναι κάτι καινούργιο, κατά την κ.Κατσέλη και δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση.

Αργότερα σήμερα Κυριακή θα συναντηθούν οι διοικητές των τραπεζών με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αλλά δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο ούτε υπάρχει επί του παρόντος τέτοια απόφαση.

Πηγή: ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα