Ελλάδα Υγεία

Αναστολή λειτουργίας των παιδότοπων λόγω κορονοϊού

Ακούστε το άρθρο

Αναστέλλεται η λειτουργία των παιδότοπων σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων πρόσληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊου.

Την απόφαση αυτή  υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Υπενθυμίζεται, ήδη, ότι κλειστά θα παραμείνουν έως και τις 245 Μαρτίου τα σχολεία τα πανεπιστήμια και τα φροντιστήρια, ενώ με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ακυρώθηκαν οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου.

Λουκέτο στα σχολεία

Το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, πρόκειται για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία θα μείνουν κλειστά για 14 ημέρες για προληπτικούς λόγους με σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Με άλλα λόγια πρόκειται για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια αλλά και ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΤΕΙ ιδιωτικά και δημόσια. Η απόφαση αυτή αφορά και τα φροντιστήρια

Ακύρωση παρελάσεων

Την ακύρωση όλων των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου αποφάσισε η κυβέρνηση στην προσπάθεια αποφυγής της εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από τη σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους περιφερειάρχες της χώρας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

Αδειες ειδικού σκοπού

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η άδεια θα δοθεί σε έναν από τους δύο γονείς.

Ειδικότερα, για κάθε 4 ημέρες άδειας οι τρεις θα λογίζονται ως άδεια ειδικού σκοπού και μόνο μια θα λογίζεται ως κανονική άδεια.

Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού τότε ο άλλος δεν θα δικαιούται.

Εαν ο ένας από τους δυο γονείς δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού.

Σε περιπτώσεις που η άδεια ειδικού σκοπού χορηγηθεί σε εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα, το κράτος θα καλύψει από τον τακτικό προϋπολογισμό το ένα τρίτο (1/3) των αποδοχών του.

Σε περιπτώσεις που η άδεια ειδικού σκοπού χορηγηθεί σε εργαζόμενο του δημοσίου τομέα, το κράτος θα καλύψει το σύνολο των αποδοχών του.

Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού, ταυτοχρόνως. Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που ο/η σύζυγος νοσηλεύεται, ή έχει προσβληθεί από κορονοϊό, ή είναι πάσχει από αναπηρία.

via

Όλη η επικαιρότητα