Κόσμος

Αναταραχές στο Παρίσι μετά τις κατηγορίες για σοδομισμό νεαρού με γκλοπ

Ακούστε το άρθρο

Είκοσι έξι άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της τρίτης συνεχόμενης νύχτας ταραχών στο Ολνέ-σου-Μπουά, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, μετά τη σύλληψη ενός αστυνομικού που φέρεται ότι σοδόμισε έναν νεαρό με το γκλομπ του.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πυρπολήθηκαν 5-10 αυτοκίνητα ενώ υπέστησαν ζημιές περιπολικά και ασθενοφόρα. Από αστυνομική πηγή έγινε επίσης γνωστό ότι οι αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή εγκλωβίστηκαν και αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος.

Στο προάστιο αυτό κατοικεί ο 22χρονος μαύρος που χρειάστηκε να χειρουργηθεί μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον αστυνομικό κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, την περασμένη Πέμπτη. Το επεισόδιο αυτό βιντεοσκοπήθηκε εν μέρει. Στον αστυνομικό έχει ασκηθεί δίωξη για βιασμό ενώ τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για βιαιοπραγία από κοινού. Όλοι τους έχουν τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά τους.

Ο δήμαρχος του Ολνέ-σου-Μπουά, Μπρουνό Μπεσιζά, ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση να στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα” στους κατοίκους για να τους διαβεβαιώσει ότι “το κράτος τους στηρίζει, δεν είναι εναντίον τους».

Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ τόνισε ότι θα επιδειχθεί η μεγαλύτερη αυστηρότητα στους αστυνομικούς που θα κριθούν ένοχοι για «σοβαρά παραπτώματα». »Ξέρω μέχρι ποιου σημείου εκτίθενται οι αστυνομικοί στο πλαίσιο του αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας και της βίας αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι απολύτως υποδειγματικοί» τόνισε.

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν τη Δευτέρα σε μια πορεία σε ένδειξη συμπαράστασης στον 22χρονο, στο Ολνέ-σου-Μπουά.

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα