Ελλάδα

Ανατριχιαστικές περιγραφές θυμάτων στη δίκη του «δράκου του Αμαρουσίου»

Ακούστε το άρθρο

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψαν 4 γυναίκες τις επιθέσεις που δέχτηκαν από τον αποκαλούμενο «δράκο του Αμαρουσιου» κατά τη διάρκεια της δίκης στο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Σε έντονο κλίμα και με δάκρυα στα μάτια οι γυναίκες κλήθηκαν να περιγράψουν όσα τους συνέβησαν, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 23 Απριλίου. Ο κατηγορουμενος κάθεται στο εδώλιο για έξι επιθέσεις, ενώ σε πρωτο βαθμό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών και δύο μηνών χωρίς αναστολή.

Το πρώτο θύμα του περιέγραψε κλαίγοντας: «Πήγαινα στη δουλειά με τα πόδια. Ήμουν στη διάβαση. Είδα έναν άντρα στα δεξιά μου. Δεν έδωσα σημασία. Είχαμε απόσταση. Αισθάνομαι κάποιον να με ακινητοποιεί απο τη λεκάνη. Σα να είχα κολλήσει στο έδαφος. Μου έπιασε το στήθος. Ούρλιαζα «βοήθεια,βοήθεια» δεν με άκουγε κανείς. Με έριξε ανάσκελα. Έπεσε πάνω μου. Με το ένα χέρι μου έκλεισε το στόμα. Με το άλλο προσπαθούσε να μου ανοίξει το παντελόνι. Κάποια στιγμή έβγαλε το χέρι απο το στόμα μου και άρχισα να φωνάζω «βοήθεια».Τότε, έρχεται ο άντρας μου. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Μεχρι να τον συλλάβουν κυκλοφορούσα με ενα ξύλο στο χέρι».

Ένταση στην αίθουσα

Το δεύτερο θύμα του 32χρονου περιγράφοντας την επίθεση που δέχτηκε, είπε στο δικαστήριο πως νόμιζε ότι τελείωσε η ζωή της. «Ειπα τελείωσε η ζωή μου. Είχε πέσει πάνω μου.Χτύπαγα το κορμί του με τα χέρια και τα πόδια μου,τον γρατζούνισα». Ουρλιαχτά, φωνές και φόβο για πολύ καιρό μετά την επίθεση που δέχτηκαν περιέγραψαν και ακόμη δυο γυναίκες που έπεσαν θύματα του 32χρονου δράστη.

Ωστόσο, στην αίθουσα δημιουργήθηκε ένταση όταν ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε σεξουαλική διάθεση απέναντι στα θύματα. Ο ισχυρισμός αυτος προκάλεσε την αντίδραση του συζύγου μιας εκ των γυναικών που δέχθηκαν επίθεση, ο οποίος φώναξε «τι λέτε; Πήγε να βιάσει τη γυναίκα μου!»

Την ίδια γραμμή με το πρωτόδικο δικαστήριο κράτησε ο 32χρονος στην απολογία του, λέγοντας ότι άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στις γυναίκες και πως στο πρόσωπο τους έβλεπε την πρώην κοπέλα του. «Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Λυτρώθηκα όταν με συνέλαβαν γιατί αργότερα μπορεί να άκουγα φωνές «σκότωσε την»» ανέφερε στην απολογία του. Ωστόσο, τα λεγόμενα του δεν έπεισαν τον εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή του 32χρόνου, όπως και πρωτοδίκως. Τον τελικό λόγο έχει το δικαστήριο που θα εκδόσει την ετυμηγορία του στις 23 Απριλίου.

Πηγή: ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα