Ηλεία

Ανατροπή στην υπόθεση κατάχρησης στον Β’ ΤΟΕΒ Πύργου – Αθώος ο Ταμίας

«Τώρα θα κληθούν άλλοι να δικαιολογήσουν τη ζημιά που κακώς αποδιδόταν στον εντολέα μου», τόνισε μετά την αθωωτική απόφαση ο συνήγορος του Ταμία Θοδωρής Αντωνόπουλος.
Ακούστε το άρθρο

Ολική ανατροπή στην υπόθεση κατάχρησης στον Β’ ΤΟΕΒ Πύργου είχαμε με την χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών.

Συγκεκριμένα, κατά του Ταμία του Οργανισμού που κατηγορείτο από την Διοίκηση (η οποία προέκυψε από τις εκλογές του 2012) ότι υπεξαίρεσε το ιλιγγιώδες ποσόν του 1.982.000€ στο διάστημα από το έτος 2002 έως το 2012 έπαυσε οριστικά η ποινική δίωξη, ενώ πρωτόδικα ο Ταμίας είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 7 ετών.

Το Δικαστήριο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Πατρίς» δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει υπεξαίρεση άνω των 120.000€ και γι’ αυτό κήρυξε την υπόθεση πλημμεληματικά παραγεγραμμένη.

Ταυτόχρονα όμως παρέπεμψε το φάκελο της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Πύργου προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας εκ μέρους της Διοίκησης του Β΄ΤΟΕΒ, με τις διαγραφές οφειλών χρεωστών ύψους 2.224.000€, με την μη είσπραξη υπολοίπων χρεών ύψους 820.000€ που εκκρεμούν ανείσπρακτα από το 2012 και με την μη είσπραξη επιστραφεισών απαιτήσεων από την Δ.Ο.Υ. ύψους 353.913€. Το συνολικό ύψος της ζημιάς που φέρεται να υπέστη ο Β’ ΤΟΕΒ από τις παραπάνω πράξεις και παραλείψεις της Διοίκησής του  προσεγγίζει τα 4.000.000€ και γι’ αυτό το λόγο θα κληθεί η Διοίκηση του Β΄ΤΟΕΒ να παράσχει εξηγήσεις, αφού επιπλέον, σύμφωνα και με πραγματογνωμοσύνη που κατατέθηκε στο Δικαστήριο, πολλές διαγραφές χρεών, ύψους 700.000€ περίπου, αφορούν χρέη των ίδιων των μελών της Διοίκησης.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή ο συνήγορος υπεράσπισης του Ταμία κ. Θοδωρής Αντωνόπουλος προέβη στις εξής δηλώσεις: «Ο εντολέας μου δήλωσε από την αρχή της υπόθεσης αυτής ότι δεν έχει διαπράξει καμία υπεξαίρεση. Του αποδόθηκε ότι υπεξαίρεσε ένα μυθώδες, για τα οικονομικά δεδομένα του Β΄ΤΟΕΒ, ποσόν, βάσει υποθέσεων, αναγωγών και εικοτολογιών, ενταγμένων στα πλαίσια μιας δαιδαλώδους «δημιουργικής λογιστικής». Μπήκαμε σε έναν κυκεώνα και ευτυχώς βγήκαμε αλώβητοι. Τώρα θα κληθούν άλλοι να δικαιολογήσουν την ζημιά που κακώς αποδιδόταν στον εντολέα μου, ο οποίος αδίκως είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη για μια υπεξαίρεση που ουδέποτε διέπραξε. Ευτυχώς που το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε την πρόνοια να του χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που άσκησε και έτσι δεν φυλακίστηκε ποτέ. Αλλιώς θα μιλάγαμε για τραγωδία».

Όλη η επικαιρότητα