Ελλάδα

Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας Ζέμπερη – «Με πλήρωσαν να σκοτώσω τη Δώρα» (video)

Ακούστε το άρθρο

Δραματικές εξελίξεις πυροδοτεί λεπτομερέστατη συμπληρωματική κατάθεση του δολοφόνου της άτυχης Δώρας Ζέμπερη.

Ο 58χρονος καθ’ομολογίαν δολοφόνος, από τις φυλακές Δομοκού που κρατείται, στις 22 Δεκεμβρίου έστειλε σημείωμα στον 18ο ανακριτή. Μέσα σε 30 σελίδες αποκαλύπτει δεν δολοφόνησε την Δώρα Ζέμπερη με σκοπό τη ληστεία. Όπως, υποστηρίζει το έκανε γιατί “κάποιοι τον έβαλαν να το κάνει” έναντι αδράς αμοιβής.

Στο σημείωμά του μιλά για δύο άνδρες, τους οποίους περιγράφει αλλά δεν κατονομάζειεκφράζοντας φόβους για τη ζωή του μέσα στις φυλακές. Ωστόσο, υποστηρίζει πως μπορεί να τους κατονομάσει εάν αυτό καταστεί απαραίτητο. Εξηγεί πως του είπαν να σκοτώσει τη Δώρα για 30.000 ευρώ και έλαβε προκαταβολή 2.000, αντί για 4.000 που είχε συμφωνηθεί.

Μάλιστα, του έδωσαν και φωτογραφίες για να καταφέρει να την εντοπίσει. Για αρκετό καιρό είχε γίνει η “σκιά” της. Την παρακολουθούσε για πολλές ημέρες στο σπίτι, στη δουλειά και στο νεκροταφείο όπου στις 18 Οκτωβρίου έκοψε το νήμα της ζωής της με 14 μαχαιριές.

Ο 58χρονος διατείνεται ότι είχε συναντήσει τα δύο μυστηριώδη άτομα παραπάνω από μία φορά έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Στο σημείωμα, ο πρώτος άνδρας κατονομάζεται ως “αφεντικό” ενώ ο δεύτερος αναφέρεται με το μικρό του όνομα.

Σημειώνεται πως στο πολυσέλιδο έγγραφο ο 58χρονος είναι εξαιρετικά αναλυτικός καθώς περιγράφει λεπτομερώς τις κινήσεις του έως την… μάρκα των τσιγάρων που κάπνιζε η άτυχη κοπέλα.

Το κίνητρο

Ήθελαν να την βγάλουν από τη μέση, λόγω της ιδιότητάς της, είπε ο δικηγόρος του πατέρα της 32χρονης Δώρας, Α. Λύτρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. “Επειδή δούλευε στην εφορία είχε πάρα πολλά στοιχεία για συγκεκριμένους ανθρώπους. Στην τσάντα βρέθηκαν “στικάκια” με ονόματα και άλλα στοιχεία ενώ αναφέρει για ομόλογα ξένων κρατών”, τόνισε ο δικηγόρος.

Πηγή: altsantiri.gr

Όλη η επικαιρότητα