Ελλάδα

Αναβάλλονται, μέχρι νεοτέρας, οι Πανελλαδικές στη Λέσβο

Ακούστε το άρθρο

Την αναβολή, μέχρι νεοτέρας, των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ, στα εξεταστικά κέντρα της Λέσβου αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ωστόσο, οι εξετάσεις στα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, (της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου, της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών), θα συνεχιστούν κανονικά από αύριο, 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη, αφού συνυπολογίστηκαν η κήρυξη της Λέσβου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, οι ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν στο νησί λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, αλλά και η διαπίστωση της καταλληλότητας των εξεταστικών κέντρων της Χίου, κατόπιν αυτοψίας, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 20108/13-6-2017 έγγραφο του Δήμου Χίου.

Αναμένεται νεότερη ανακοίνωση στο επόμενο χρονικό διάστημα, για το χρονοδιάγραμμα επανάληψης των μαθημάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου. Την απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δήμος Λέσβου.

Αναστολή λειτουργίας σε κτίρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναστέλλεται η λειτουργία δύο κτιρίων του ιδρύματος, προκειμένου να ελεγχθούν πλήρως, μετά τον σεισμό.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας στα κτίρια της πανεπιστημιακής μονάδας Μυτιλήνης, που διενεργήθηκε από στελέχη της Κεντρικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (ΚΔΤΥ), διαπιστώθηκαν από τον μακροσκοπικό έλεγχο τα εξής:

– «Χατζηγιάννειο» κτίριο, στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου 13: Απέναντι από αυτό το κτίριο υπάρχει κτίριο το οποίο παρουσιάζει βλάβες από τον σεισμό και πιθανώς είναι επικίνδυνο. Ως εκ τούτου, η διέλευση από αυτό το σημείο κρίνεται επικίνδυνη. Η ΚΔΤΥ απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ζήτησε να ελεγχθεί το κτίριο και να ληφθούν μέτρα ασφάλειας.

– Κτίριο στην οδό Καραντώνη 11: Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ρωγμές στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου, στον θόλο της κεντρικής εισόδου, αλλά και στους θόλους των αντίστοιχων εξωτερικών θυρών στους υπερκείμενους ορόφους. Επίσης, στον θόλο της πίσω εξωτερικής πόρτας αλλά και τις αντίστοιχες πόρτες στους υπερκείμενους ορόφους, σε εσωτερικούς τοίχους, φέροντες ή μη, σε γωνίες κ.λπ. Μάλιστα, πολλές από ρωγμές διαπιστώθηκαν και στις δύο πλευρές του τοίχου.

Τα παραπάνω κτίρια δεν θα λειτουργούν έως ελεγχθούν από τα αρμόδια κλιμάκια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα