Αναβάθμιση Επαρχείου και αξιοποίηση της Κρήνης

Την κρήνη που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο χώρο του Επαρχείου Πύργου, αξιοποιεί το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή, που έχει θέσει, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, Γαβρίλης Λιατσής, ως προτεραιότητα, την αναβάθμιση σημείων της πόλης προκειμένου αυτά να μην μένουν στην αφάνεια και πολύ περισσότερο να μην γίνονται στόχος βανδάλων ανά τα χρόνια. Η συγκεκριμένη κρήνη που έχει δημιουργηθεί από το 1999 – επί δημαρχίας Γαβρίλη Λιατσή και συνδέεται άμεσα με το ιστορικό κέντρο της πόλης – αλλά που μέχρι σήμερα παραμένει ένα «άψυχο» αντικείμενο, σε λίγες ημέρες, θα «ζωντανέψει» και πάλι.

Έτσι συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Πύργου (ΔΕΥΑΠ), τις τελευταίες ημέρες προχωρούν στην αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί η κατασκευή και αναμένεται να δώσουν και πάλι νερό στην ξεχασμένη κρήνη ενώ όπως σημείωσε ο κ. Λιατσής, που βρέθηκε χθες στο σημείο όπου γίνονται οι εργασίες, σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να αξιοποιηθούν στο μέγιστο ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα σημεία της πόλης.

«Η ΔΕΥΑΠ βοηθά στο να αποκαταστήσουμε την κρήνη που από το 1999 που ανέλαβα και που γρήγορα έγινε αυτό το έργο ως κομμάτι του περιβάλλοντα χώρου του μουσείου μας έχει μείνει στα κακά της χάλια. Η κρήνη αυτή θα λειτουργήσει και κάνω έκκληση στον κόσμο να σέβεται ότι φτιάχνουμε. Πλέον έχουμε περάσει στη διαδικασία της εξυπηρέτησης των λεπτομερειών της πόλης μας που θα δώσουν μια άλλη διάσταση. Καθημερινά ο κόσμος επιβεβαιώνει αυτές τις κινήσεις, το αντιλαμβάνομαι όταν περπατώ στους δρόμους και με ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε, φτιάχνουμε πεζοδρόμια, βάζουμε δέντρα, βάφουμε, υπάρχουν συνεργεία άμεσης κάλυψης των αναγκών του Πύργου που όλο και πιο πολύ θα εμφανίζονται στην πορεία και θα βελτιώνονται τα πράγματα. Και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τους υπαλλήλους και την διάθεση του κόσμου που ενθαρρύνει και υποστηρίζει αυτές τις κινήσεις γιατί η λεπτομέρεια είναι εκείνη που θα κάνει τη διαφορά», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Λιατσής.